Adana BTÜ Ziyapaşa Yerleşkesinde yapılan törene AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ASTD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Atila, bürokratlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım gösterdi.

Adana BTÜ ile ÇÜ öğretim görevlileri ve özel hastane yöneticileri tarafından verilen ve yedi hafta süren eğitimlerin sonunda, başarılı olan 13 kişiye sertifikalarının verildiği törenin açılış konuşmasını ASTD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Atila yaptı. Dr. Atila, eğitim programına katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederken, ASTD’nin çalışmalarına 2015 yılı içerisinde yeni projelerle devam edeceğini bildirdi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, amaçlarının turizm sektörünün Adana’da gelişmesi sağlamak olduğunu ve bunun için ellerini taşın altına koyduklarını belirtti. Menevşe, “Böyle projelerin desteklenmesine yönelik alt yapı çalışmalarımız var. Sağlık Turizmi Adana için büyük bir fırsat. ATO olarak bu fırsatı önemsiyoruz. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversite olarak yönlerinin daima Adana’ya dönük olduğunu ve “yaşamın içinde” eğitim anlayışını benimsediklerini belirtti. Prof. Dr. Ersoy, “Adana’da ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Tüm olanaklarımızla Sağlık Turizminin gelişmesine katkı sağlamaya hazır olduğumuzu dernek başkanımıza ilettik. Sivil Toplum Kuruluşları demokrasinin ve ekonominin vazgeçilmez unsurları, gelişmişliğin göstergesidir. Bu sebeple üniversite olarak STK’lar ile sürekli işbirliği içerisindeyiz. Çok yakında kampüs alanımızın temelini atıp, daha büyük organizasyonlara imza atacağız. Bu projede bizlerle ortak çalışan kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, yapılan çalışmalarla bayrağı gelecek nesillere taşıyacaklarını bildirdi. Çelik, “ Bugün burada sertifika alan arkadaşlarımız Sağlık Turizmini her gün daha ileriye taşıma görevlerini üstlendiler. Adana’da hizmet sektörüne yönelik projelerimiz başarıya ulaştığı takdirde hem bireysel, hem kurumsal hem de şehir olarak gelişme sağlanacaktır. Sağlık Turizminde öncülük ederek Adana ne kadar aktif olduğunu gösterdi. Sertifika alan arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.