Genel kurula katılan hekimlerin saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “Birlikte zorlu bir dönem geçirdik. Defin ruhsatlarından Cumartesi nöbetlerine, Aile Hekimlerine yapılan dayatmalardan sağlıktan dönüşümün uzantılarının sürdüğü, hızla büyüyen bir şehir hastaneleri kampüsü gerçeğine, şiddetin azalmadan devam ettiği, her gün torba yasadan çıkan bir tavşan gibi yeni bir baskı uygulayan, özlük haklarımızı elimizden alan yeni problemlerle yüz yüze getirecek durumlarla karşılaştık. Yönetimimizde değişiklikler oldu. Az kişiyle daha çok mücadele etmek zorunda kaldık. Ama buna rağmen hem mesleğimizi hem odamızı hem de tüm sivil toplum kuruluşlarını ilgilendiren olaylarda bir arada olmayı başardık. Güçlü bir 14 Mart haftası geçirdik. Tıp Fakültesi öğrencilerimize desteğimiz oldu. Dileğim bundan sonra özel günlerde veya insanların sadece kendilerini ilgilendiren konularda değil de meslek genelinde odaya sahip çıkacak şekilde davranmasıdır. Genel kurulumuzun başarılı olması dileğimle odaya sahip çıkan siz hekim arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

BULCA, “SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN TAHRİBATI ONARILAMAZ”

TTB adına kongremizi selamlamak isterim diye konuşan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, yaptığı konuşmada “Sağlıkta dönüşüm programının hem sağlık alanında hem de başta hekimler olmak üzere sağlık emekçilerinin çalışma koşullarına yarattığı tahribatın artık onarılamaz olduğu bir dönemde kongreyi topluyorsunuz. Bu kongrede başta hekimler olmak üzere tüm sağlık emekçilerinin daha iyi yaşam koşulları, daha iyi çalışma koşulları, halkın sağlık hakkı için ve aynı zamanda bu neoliberalizmin Türkiye’de bütün alanlarda yarattığı bütün tahribatlara karşı yürüttüğü mücadeleye katkı koymasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yıllık çalışma raporları, bilançoların okunup, ibra edilmesi ile yeni dönem 2015-2016 bütçe taslağı oy birliği ile karara bağlandı.