Seminere İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Özyuvacı ile Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Tolga Gülçiçek konuşmacı olarak katıldı.

Diş Hekimlerinin yoğun katılım gösterdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Üyelerimize yönelik mesleki gelişim seminerlerimizin yanı sıra gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi diş hekimliği muayenehane çalışma ruhsatlarımızı tabii olduğumuz İl Sağlık Müdürlüğünden almaktayız. Ama bazı belediyeler bizlerden açma ruhsatı almamızı istemekteydi. Yeni iş yasası sonucu bundan sonra belediyeler bizlerden açma ruhsatı istemeyecektir. Bu yasalaştı, bunu buradan bildirmek istedim.”

ATİLLA ALTIKAT ANITI YAPILMALI

Meslek odası siyaset yapar mı? Yapmaz mı? Sorusuna açıklık getiren Oda Başkanı Dt. Fatih Güler, “ Yöneticilerin de başkanın da bir siyasi duruşu olur. Ama bu duruş, siyasi partileşmeme adına olmalıdır. Siyasi duruşunuzla odayı siyasi partiye çevirmek arasında çok ciddi bir fark var. Sivil toplum kuruluşu olmanız dolayısıyla kente karşı, kentte yaşayan insanlara karşı sorumluluğunuz bir misyonunuz vardır. Ermeni techiri konusunda yoğun bir propagandanın yaşandığı bir dönemde bulunuyoruz. Siyasi duruş derken bahsettiğim şey bir konunun dünya kamuoyuna gelebilmesi için bizim elçilerimiz, ataşelerimiz sokak ortasında öldürülmesi, ASALA’nın yıllarca dışişleri mensuplarını katletmeye devam etmesiydi. Gerekçesi ne olursa olsun. Propaganda yöntemi olarak da şiddeti kullandı. Şiddetle barış olmaz. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Adanamıza mal olmuş Atilla Altıkat Köprüsü vardı. Bu köprüye adı verilen Kurmay Albay Atilla Altıkat Ottova’da askeri ataşeydi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil ediyordu. ASALA terör örgütü onu işine giderken öldürdü. Şehidimizin adı yaşasın diye dönemin belediye başkanı Nuri Korkmaz tarafından Adana-Ankara Karayolu; E-5 Karayolu üzerinde bulunan ve Ziyapaşa Bulvarı'nda bağlantı sağlayan bir köprü yaptırdı.  Her iki yanında demirden yaya üst geçitleri bulunan ve adına Şehit Kurmay Albay Atilla Altıkat Köprüsü dendi. 1984 yılında da hizmete açılmıştı. Bu konuyu neden burada dile getirdim. Kanadalılar Kanada’da barış heykeli diktiler. Bu olayı protesto ettiler şiddetle kınadılar. Her yıl Türk topluluğu bu anıtın önüne gelip, kınama bildirileri yayınlıyorlar. Adını yaşatıyorlar. Biz burada şehidimizin ismin köprüye vermiştik. Köprü yıkıldı. Şehidimizin ismi aşağıda cılız olarak kaldı. Ziyapaşa Bulvarının o semtinin tanımı olan Atilla Altıkat’ın onuruna yakışır bir büst ya da şiddeti kınayan bir anıt yapılabilir. Şehidimizin adının nezdinde bu yolda şehit olmuş dışişleri mensuplarını temsilen bir anıt da yapılabilir. Bu da Adanaya bir kazanım olur ve bu konudaki hassasiyetimizi de göstermiş oluruz diye düşünüyorum. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızın hassasiyetini biliyoruz. Başkanımıza ve meclis üyelerimize seslenerek ya şehidimizin büstünü dikin ya da olayı anımsatacak bir anıt yapın ricasında bulunuyoruz. Altına da neden yapıldığı yazılsın ki insanlar bilsin. Biz bu işin takipçisi olacağız. Biz bunları unutmayalım ki konuları tartışırken geniş perspektiften bakabilelim. Siyasi duruş ve siyasi parti olmadan ki farkı ben böyle biliyorum, böyle anlatıyorum.” diye konuştu.

 Konuşmanın ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Özyuvacı, katılımcılara “Oral İmplantolojide Planlamanın İnce Detayları ve İmplantolojide Estetiği Yakalamak” konularında bilgilendirirken Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Tolga Gülçiçek ise “İmplantolojide İmmediat Kavramı; MIS ile İmmediat Yerleştirme ve İmmediat Yükleme: Öngörülebilir Başarı Tesadüf mü?” konularında seminer verdi.