Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği ve Ürojinekoloji Derneğinin birlikte düzenlediği Adana ürojinekoloji çalıştayı güncel teorik bilgiler ve interaktif operasyon sunumlarıyla Adana’da yapıldı.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 gün süren çalıştayın moderatörlüklerini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cansun Demir, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Esra Saygılı Yılmaz ile Dr. Sefa Arlıer üstlendi. Çalıştayın açılışında konuşuna Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Osman Kürşat Atılgan, eğitim ve bilimsel toplantılara kapılarının açık olduğunu, bu konuda her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ulviye Güler ve Marina Babayeva’nın müzik dinletisinin ardından Prof. Dr.Cansun Demir ve Prof. Dr. Akın Sivaslıoğlu çalıştay’da birer konuşma yaptı. 
Dr. Ruşen Aytaç, Dr. Neşe Yücel ve Dr. Ahmet Barış Güzel’in yönettiği oturumda “Pelvik Anatomi”, Prof. Dr. Akın Sivaslıoğlu “TOT, TVT ve Mini askı cerrahilerinin anatomisi”, Dr. Eray Çalışkan ”Vajinal prolapsus cerrahisinde önemli anatomik noktalar”, Dr. Devrim Erdemoğlu “Laparoskopik pelvik anatomi”,  Prof.Dr.Dr. Tuncay Özgünen, Prof. Dr. Oğuz Yücel’in oturum başkanlıklarında “Üriner inkontinans”, Prof. Dr. Eray Çalışkan “SUİ cerrahisinde kime transobturator kime retropubik askı yapılmalı?”, Dr. Ateş Karateke “Askı cerrahisi sonrası nüks olgularında yönetim nasıl olmalı?”, Dr. Hüseyin Cengiz “Sistosel cerrahisine askı ilave edilmeli mi?”, Dr.Hayri Aksüt “SUİ cerrahisinde miniaskıların yeri “, Dr. Sezgin Güvel “ Askı cerrahisi sonrası gelişen işeme bozukluğu nasıl yönetilmelidir?”, Dr. Tolgay Tuyan İlhan “ İnkontinansın medikal tedavisi”, Dr.Cansun Demir Ve Dr. Ali Baloğlu “Pelvik organ prolapsusu”, Prof. Dr. Akın Sivaslıoğlu “ POP cerrahisinde yama kullanımının rasyoneli”, Dr. Ateş Karateke “Vajinal histerektominin püf noktaları”, Dr. Serpil Aydoğmuş “Sistosel tedavisinde ideal yaklaşım”, Dr. Hüsnü Çelik “ Onkolojik radikal cerrahinin ürojinekolojik etkileri” hakkında sunum yaptı.
İlk günün sonunda Dr.Ateş Karateke, Dr.Yakup Kumtepe, Dr.A.Akın Sivaslıoğlu Genel Değerlendirme yaptı. Çalıştayın son gününde ise Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  Dr. Eray Çalışkan’ın  gerçekleştirdiği “*Mini askı (Doku Tutunum Sistemi”, Dr. Yakup Kumtepe “*TOT cerrahisi”, Dr. Ateş Karateke “Pelvik organ prolapsusu” ve Prof. Dr. Akın Sivaslıoğlu’nun “Vajinal histerektomi” ameliyatları çalıştayda canlı olarak izlendi.