Adana Sağlık Turizmi Derneği’nin yeni yönetimi kurulu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.
    Zihni Aldırmaz’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    Sağlık turizmini bölgenin yükselen değeri haline getireceklerini belirten Hüseyin Çelik, “Sağlık ve turizm olarak iki sihirli kelimeyi buluşturduk. Sizlerin de desteği ile bu süreci hızlandıracağız” dedi.
    Derneğin Yönetimi Kurulu Üyesi Nesrin Güçhan da daha önce de gündeme gelen Adana’ya sağlık müzesi kurulması için Zihni Aldırmaz’dan öncülük yapmasını istedi.
    Sağlık Müzesi için “Lokman Hekim” adını öneren Zihni Aldırmaz bu konuda tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi ve sağlık müzesi için tarihi bir binanın tahsis edilebileceğini kaydetti.
    Derneğin çalışmalarından övgüyle söz eden Zihni Aldırmaz şöyle devam etti:
“Yıllardır Adana’nın en büyük eksiği bir masa etrafında toplanmaktı. Sizler bunu başardınız. Sağlık turizmi en önemli sektörlerden biri. Siz bu sektörü geliştiriyorsunuz. Sağlık yatırımlarının artması insanların o bölgeyi tercih etmesinde etken oluyor.”
    ABD’nin Houston Kenti ile yapılan protokol ile ilgili de bilgi veren Zihni Aldırmaz, “Houston sağlık konusunda çok gelişmiş bir kent. Bu konuda işbirliği yapabilecek durumdayız ve ben köprü görevini yerine getiririm” şeklinde konuştu.