Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile uyumlu çalışmalarından dolayı eczacılık ve ilaca ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, İlaca ulaşım ve eczane nöbetleri gibi çok hassas konularda 6-7 yıldır herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Eczacıların öncelikli işinin halk sağlığı olduğunu, vatandaşın ilaca erişimde herhangi bir sıkıntı yaşamaması için her türlü gayreti gösteren bir meslek örgütü olduklarının altını çizen Başkan Ecz. Özkan, bazı hastanelerin Şehir Hastanelerine dahil olmaları sebebiyle kapanan hastane çevresindeki eczanelerin sıkıntıya düştüklerini, bunun için bir çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.


ADEO YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Adana Eczacı Odası yönetimini tebrik edip, başarı dileğinde bulunan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada “Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan şu yada bu ilaç yok diye bir şikayet almadık. Meslek odaları yönetiminde görev alan arkadaşların işlerinin kolay olmadığını biliyoruz. Kendi işlerinden, özel yaşamlarından geri kalıyorlar. Kolay değil tabiki ama birilerininde bu işi yapması lazım. Hem para kazanın hemde vatandaşın işini halledin. Adana da sağlığın şekli giderek değişiyor. Yılsonuna kadar da daha da değişecektir. Yatırım programına almak istediğim birçok şey var var. Bir Yüreğir’e bir de Seyhan İlçemizde hastane yapmayı düşünüyoruz. İki hastanenin projesi hazır, ihale aşamasına geldik” dedi.

“HASTA YAKINLARI, HASTANE BAHÇELERİNDE YATMAMALI”

Vali Demirtaş, “Hekimlerimizle, eczacılarımızla, sağlık çalışanlarımızla hastanelerde yatan hastaların sahibi bizleriz. Hastanede yatan hastalara çok iyi bakılmaktadır. Ailelerin hastane bahçelerinde, kıyıda, köşede yatmaları ülkemize yakışan görüntü değildir. Hasta sahiplerine seslenmek istiyorum. Hastanızı bize emanet ettiniz. Hiç merak etmeyin biz onlara sizden daha iyi bakacağız. Sizlerle sürekli iletişim içerisinde olacağız. Siz evinizde rahat olun.” Diye konuştu.