''RÖNESANS SAĞLIK YATIRIM YANLIŞ YAPIYOR!''

Rönesans Sağlık Yatırımın yanlış uygulama içerisinde olduğunu açıkça belirten Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere; Adana Şehir Hastanesi inşaatı tamamlanmış olup, bölüm bölüm olarak sağlık hizmetleri sunulması söz konusudur. İlerleyen zamanlarda tam kapasiteli olarak çalışacağı malumdur. Adana ilimiz için iyi bir kazanç ve değer olmuştur. Ancak beraberinde bazı olumsuzlukları da getirmekte ve kabul edilmesi tarafımızca, meslek kurallarımızca ve eczacılık hakkındaki yasal düzenlemelere göre  mümkün olmayan şekilde Adana Şehir Hastanesinde 'dış ticari alanlar' olarak tanımlanan, aslında hastanenin müştemilatı olan, yerlerde eczane açılması olayı gündeme taşınmıştır.”

''ECZANE, SAĞLIK BİRİMİDİR!''

''www.adanahayatpark.com internet adresinde Adana Şehir Hastanesinin inşasını ve işletmeciliğini yapan ve burada tasarruf hakkı olan Rönesans Sağlık Yatırım tarafından 'kiralanabilir dış ticari alanlar' başlığı altında tanıtım ve yayın yapılmakta, bu konuda broşür sunulmakta, teklif toplanmaktadır.  Burada kabul edilemez olan husus; hastane müştemilatından olan 'kiralanabilir dış ticari alanlarda' eczanelere de yer verilmiş olmasıdır. Öncelikle eczacılık bir ticari çalışma modeli değildir. Eczane, bir sağlık birimidir. Hastanın ilaca ulaştığı noktadır. Hem mesleki yasal düzenlemeler gereğince hem de uluslararası ilkeler gereğince bu durum tartışmasız olarak ortadadır.”

''ECZANE AÇILMA KURAL VE ŞARTLARI AÇIKÇA ORTADADIR!''

Eczacılık hakkında yasal düzenlemelerde eczane açılma kural ve şartları açıkça ortadadır. Geldiğimiz noktada geçmişte sağlık ocağı günümüzde Aile Sağlık Merkezleri olan yerlerin yanında, yakınında yine özel sağlık kuruluşlarının yanında ve yakınında eczanelerin haksız rekabet içinde olmasını önlemek, eczacılığın sağlık faaliyeti olduğunu, eczanenin sağlık birimi olduğunu güvence altına almak adına, kamu yararı amacı ile suistimallerin önlenmesi amacıyla eczane açılmasına izin verilmez noktaya gelinmiş iken, Adana Şehir Hastanesinin müştemilatı olan ve adı'kiralanabilir dış ticari alan' olan yerde eczane faaliyeti yapılmasını sağlamak için ortaya çıkan durum kabul edilemez.” dedi.