Etkinliğin açılış töreninde konuşan Aile Hekimliği Akademisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Okay Başak, bu yıl 12. sini düzenledikleri Aile Hekimliği Araştırma Günleri nedeniyle Adana’da ve Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsün de bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti. Başak toplantı kapsamında Aile Hekimliği alanındaki son gelişmeleri tartışarak önemli bilgiler verileceğinin de altını çizerek toplantıya katkı sağlayan tüm katılımcılara da teşekkür etti.

Başkent Üniversitesi Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı ve toplantı eş Başkanı Prof. Dr. Altuğ Kut da Aile Hekimliği adına düzenlenen bu toplantılar dizisinin hekim arkadaşların bilgilendirilmesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Kut, toplantı katılımcılarına başarılar diledi.

Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nafiz Bozdemir de Aile Hekimliği Araştırma Günleri’nin 12. Sinin kendi himayelerinde gerçekleşiyor olmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Bozdemir, 3 gün boyunca konunun uzmanlarının aktaracağı bilgilerle katılımcıların aydınlanacağını dile getirerek bu amaçla geniş kapsamlı sunumlarda yapılacağının vurgusunu yaptı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tunay Sarpel ise Aile Hekimliği Günleri kapsamında Adana’ya gelen misafirleri burada en iyi şekilde ağırlamayı amaçladıklarını ifade ederken, bu amaçla Fakülte olarak gerekli imkânların sağlanacağına işaret etti.

Son olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan,Çukurova Üniversitesi’nin lokomotiflerinden birini oluşturan Tıp Fakültesi’nin bilimsel toplantılar ve yaptığı çalışmalar ile araştırmaların son derece önemli olduğuna vurgu yaparak Rektörlük olarak bu yapılan çalışmalara sonuna kadar destek verdiklerinin altını çizdi. Erdoğan bu anlamda düzenlenen 12. Aile Hekimliği Günleri’nin de başarılı geçeceğine yürekten inandıklarına işaret etti.

Yapılan konuşmaların ardından Aile Hekimliği Akademisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Okay Başak tarafından toplantıya katkı sağlayanlara birer teşekkür plaketi verildi.


Adana İl Sağlık Müdür Yardımcısı Tanju Altınsu’nun da katıldığı etkinlikler de çeşitli araştırma kursları düzenlendi ve tamamlanmış çalışmaların yanı sıra proje, araştırma ve tez önerilerinin tartışılarak geliştirilmesine yer verildi.