Kalbinde delik olduğu 37 yaşında anlaşılan Eren Okutan,"da Vinci Robotik Cerrahi" yöntemi ile uygulanan ameliyat sonunda sağlığına kavuştu.
6 ay önce mide ve göğüs bölgesinde ağrı ve krizler şeklinde şikayetler yaşayan 3 çocuk annesi Eren Okutan, mide rahatsızlığı sandığı şikayetlerinden kurtulmak için gittiği hastanede yapılan tetkikler sonucunda, doğumsal olarak kalbin iki kulakçığı arasında delik olduğu saptandı.

Adana Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kardiyoloji doktorlarının  gerçekleştirdikleri tetkikler sonucunda Eren'in kalbinde  doğumsal bir defekt olan kalbin iki kulakçığı arasında delik (Atrial Septal Defekt) olduğu anlaşıldı. Yapılan ileri tetkik ve kontroller sonucu öğretmen olan 37 yaşındaki Eren Okutan'ın, doktorlar tarafından acilen ameliyat olması gerektiği kararına varıldı.
Hasta, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniği doktorlarından Prof. Dr. İbrahim Özsöyler  ve Acıbadem Maslak Hastanesi KVC Uzmanı Prof. Dr. Cem Alhan'ın yer aldığı ekip tarafından robotik cerrahisi ile ameliyat edildi. 

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan '' Sayın Bakanımızın verdiği desteklerle robot cerrahisini Adana'mıza getirdik. Yeni açılacak Şehir Hastanesi içinde ayrı bir robot sözü aldık. Amacımız kamu-özel farkını ortadan kaldırarak hastalarımıza en kaliteli hizmeti en konforlu şekilde vermeye çalışmaktır. Bu bağlamda, kamuda robot cerrahisiyle gerçekleştirilmeye başlanan ilk kalp ameliyata imzasını atan tüm ekibe şükranlarımı belirtiyorum'' ifadelerini kullandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kalp ve Damar Cerrahi Uzm. Prof. Dr. İbrahim Özsöyler ''gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak ''hastanın doğuştan kalbinin iki kulakçığı arasında bulunan delik, robotik cerrahisiyle yine kalbin dış çeperinde bulunan zar kullanılarak başarılı bir şekilde kapatıldı. Robotla yapılan ameliyatlarda, açık cerrahi yöntemine göre çok daha küçük kesiler uygulandığından bu hastaların ameliyattan sonraki dönemde günlük hayata dönmeleri işlerinin güçlerinin başlarına geçmeleri çok daha hızlı oluyor''dedi.

Kamuda gerçekleştirilen ilk ameliyat olduğunun altını çizen Özsöyler, Sağlık Bakanlığımızın  kamu hastanelerinde robot kullanılmasını sağlaması, Genel Sekreterimizin ameliyatı yapabilmemiz için bize ihtiyacımız olan alt yapıyı hazırlaması bizleri desteklemesi ve perde arkasındaki diğer sağlık personellerimizin işlerini ciddiyetle yapmasıyla beraber, büyük bir ekiple biz bu ameliyatı gerçekleştirebildik ifadelerinde bulundu. 
Adana'da bir kamu hastanesinde robotik cerrahi ile ilk kalp ameliyatını gerçekleştiren kişi unvanını almanın gurunu yaşadığını sözlerine ekledi.''

Başarıyla gerçekleştirilen ameliyatın ardından bir haftada ayağa kalkan Eren Okutan ise, ameliyattan sonra, 5 gün hastanede yattım, 5 gün süreci içerisinde 1 gün yoğun bakımda kaldım. Yoğun bakımdan sonra hemen ayağa kalktım. Benle aynı gün açık kalp ameliyatı olan hastalar hala hastanede yatarken ben ev işleri bile yapmaya başladım''dedi. 
Vücudunda sadece 2 tane bozuk para büyüklüğünde iz olduğunu söyleyen Okutan, bu tür ameliyatların sadece özel hastanelerde olduğunu sanıyordum, bir devlet hastanesinde robotla ve sadece ufak bir fark karşılığında bu ameliyatın olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım ve duraksamadan doktoruma güvenerek ameliyatı oldum. Çok memnunum, doktorlarımın emeğine ve hastanede yattığım süre içerisinde gösterilen güler yüze çok teşekkür ederim'' şeklinde konuştu.