Europe Business Assembly (EBA) Değerlendirme Kurulu’nca belirlenen “Uluslararası Socrates Ödülleri” kapsamında hem “Yılın En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” hem de “Yılın En İyi Şehir Yönetimi” ödüllerini alan Zihni Aldırmaz, Adana’nın potansiyeli dolayısıyla davet edildiği “Dünya Sağlık Turizmi” toplantısına da katıldı.
Adana’nın sağlık turizminde çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Zihni Aldırmaz, “Adana hem sahip olduğu sağlık kuruluşları hem de sağlık yatırımları açısından Avrupa’nın hatta dünyanın cazibe merkezi olabilecek konumda. İklim avantajları da göz önüne alındığında Adana’nın sağlık turizminde önünün açık olduğu ortada. Şu anda dünyada 7’nci, Avrupa 2’nci sırada yer alan hastanelerimiz var. Artık sağlık sorunu yaşayanlar başka kentlere hatta ülkelere gitmiyor. Çünkü Adana’da sağlık açısından her türlü teknoloji mevcut. Tarihi, doğası ve denizi de göz önüne alındığında hem sağlık hem de yaşlı turizmi için Adana dünyanın merkezi olabilir” dedi.
Efsanelerde ölüme çare bulduğu rivayet edilen Lokman Hekim’in Çukurova’da yaşadığını kaydeden Zihni Aldırmaz, “Bölgemiz tarihte de sağlık açısından önemli gelişmelerin yaşandığı bir bölge. Örneğin tarihte ilk organ nakli Karataş’ta yapılmıştır” ifadesini kullandı.
İsviçre’deki toplantının Adana’nın bu özellikleri dikkate alındığında çok önemli olduğuna dikkat çeken Zihni Aldırmaz, “Katıldığımız toplantıdan olabildiğince yararlandık ve edindiğimiz bilgileri konunun muhatapları ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.
İsviçre’nin Montrö kentindeki “Dünya Sağlık Turizmi” toplantısına Türkiye’den Zihni Aldırmaz’ın dışında Bursa Uludağ Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi’nden temsilciler katıldı.