Hamilelik süresinde ve öncesinde dikkat edilmesi gerekenleri ve doğru bilinen yanlışları açıklayan Dr. Baki, hamilelikte cep telefonu kullanımı, evcil hayvan beslenmesi, diş tedavisi, ve beslenmeyle ilgili önemli bilgiler verdi.
 
Günümüzde cep telefonlarının birer akıllı bilgisayar olduğuna değinen Dr. Baki bunların dalgaları ile ilgili ciddi bir tesir ya da zararının bilinmemesine karşın gebelerin hamilelik süresince cep telefonu kullanımına özen göstermeleri gerektiğini söyledi.
“Bebeğin oluşumu ve gelişimi için her türlü zararlı etkenden kaçınmakta fayda var.” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Aynur Baki, “Annelerimize önerimiz kısa görüşmeler yaparak kendi ihtiyaçları doğrultusunda cep telefonu kullanmalı. Lüzumsuz konuşmalardan, yazışmalardan, oyunlardan uzak kalmalarını öneriyoruz.” diye konuştu.
 
“Röntgen ve Tomografi Kesinlikle Yasak! Hamileler Ultrason ve MR Çektirebilir.”
Ayrıca x-ray ışınlarının da bebek için çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Dr. Baki, özellikle hamilelik öncesinde anne adaylarının ya da hamilelik düşüncesi olan kişilerin buna çok dikkat etmeleri konusunda uyardı. Dr. Baki açıklamasına şöyle devam etti;
“Anne adaylarının kendileri için ciddi bir entikasyon olmadığı sürece röntgen filmi çektirmeleri, tomografiye girmeleri kesinlikle yasak ve tehlikelidir. Anne adayları MR ve ultrason çektirebilirler, bunun dışında gebelik düşünen, planlayan, korunmayan hastalarımızın da bu filmleri çektirmeden önce mutlaka kadın doğum uzmanına danışarak, gebelik testi yaptırıp negatif olduğundan emin olduktan sonra bu filmleri çektirebilmeleri mümkündür.”
 
Hamilelikte Diş Tedavisi Nasıl Olmalı?
Hamilelikte diş hastalıkları sorunlarının arttığına vurgu yapan Dr. Baki, bu durumlarda yapılması gerekenleri açıkladı. Besinlerle alınan kalsiyumun büyük bir bölümünün anneden bebeğe geçmesiyle annenin kalsiyum yoksunluğu yaşamasıyla diş hastalıklarının meydana gelebileceğini ifade eden Dr. Aynur Baki, “Hamilelikte diş enfeksiyonları, dişlerde kırılmalar gözlenmektedir.” dedi ve bunun önlenmesi için ise yapılması gerekenleri şöyle anlattı;
 
“Hamilelikte İlk 3 Ay Diş Tedavisi Uygulanmamalı”
“Öncelikle kalsiyumdan zengin besinlere özen gösterilmeli. Veya doktora danışılarak ekstra kalsiyum preparatları takviyesi alınarak kısmen bu ihtiyaç girdirilebilir. Ağız hijyenine özen gösterilmeli.  Diş çekiminde ise özellikle ilk 3 ayda ilaç kullanımı doğru olmayacağından dolayı aciliyet arz etmiyorsa yapılmamalı eğer aciliyet varsa kadın doğum uzmanı kontrolünde tedavi başlanmalı.” 
 
Hamilelikte Evcil Hayvan Beslenilir mi?
Hamilelikte evde evcil hayvan beslenmesine yönelik sıklıkla soru aldıklarını belirten Türkmenbaşı Tıp Merkezi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Aynur Baki, “Hamilelik öncesinden de düzenli beslenilen, veteriner kontrolleri düzenli yapılan, aşıları tam bir hayvanla gebe kişinin aynı çatı altında bulunmasının hiçbir sakıncası yoktur. Yalnız sokak hayvanlarıyla ve düzenli kontrolleri yapıldığından şüphelenilen hayvanlarla teması sakıncalıdır.” dedi.