Türkiye'de bir ilde kamu ve özel sektörün bir araya gelerek kurduğu ilk geniş katılımlı sivil toplum kuruluşu olan Adana Sağlık Turizmi Derneği’nin ikinci Olağan Genel Kurulu yapıldı.

 

Hekimevi’nde gerçekleşen Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Adana Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik Türkiye'de her geçen gün sağlık turizmine ilginin daha da arttığını kaydetti. Derneğin 2010'da kurulduğunu, Türkiye'de sağlık turizmi açısından bir çok işe öncülük ettiğini belirten Hüseyin Çelik, "Sağlık turizminin daha da gelişmesi için kamu - özel ayrımı gözetmeden sıkı işbirliği yapıyoruz" dedi. Türkiye'nin Ortadoğu'daki yeni rolü ile birlikte Çukurova ve dolayısıyla Adana’nın ayrı bir öneme sahip olduğuna işaret eden Hüseyin Çelik, “Bizlere düşen de, sağlık sektörünün bileşenleri olarak bu rolden vazife çıkararak kendi gelişimimizin yanında dış dünyaya, öncelikli olarak da Ortadoğu'ya kendimizi açmak. Sağlık Turizmi bunun önemli bir penceresi” diye konuştu.

 

Kürsüye gelen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, sağlık turizminin diğer turizm dallarının gelişimine de katkı sağlayacağını belirterek, “Adana gibi diğer turizm dalları gibi henüz bakirliğini koruyan bir yörede sağlık turizmi üzerinden gelişime başlaması, diğer turizm dallarını da tetikleyecek onları da teşvik edecek” diye konuştu.

 

“GERÇEK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ ASTD GİBİ OLUR”

Sağlık turizminin şehrimize ve ülkemize kalıcı bağlar oluşturmaya vesile oluşturacak bir turizm dalı olduğunun da altını çizen Vali Coş, ” Adana Sağlık Turizmi Derneği’nin ülkemizde öncü nitelikteki yaptığı çalışmalara teşekkür ediyorum. Gerçek bir sivil toplum örgütü böyle olur” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“İç dinamikleriyle, kendi mensuplarının, paydaş sektörlerin sorunlarını omuzlayan; çözmek için her mercii ile muhatap olup, çaba sarfeden, koşuşturan ve yararlı sonuçlar elde eden çok başarılı bir sivil toplum profili çizdikleri için Adana sağlık Turizmi Derneği’ni Adana’da “2012 Yılının En Başarılı Sivil Toplum Örgütü” olarak ilan ediyorum.

 

VALİ COŞ: “ADANA’DA GONCALARI ÇOĞALTACAĞIZ”

Biz her zaman doğru işler yapmaya çalışan, Adana için taş üstüne taş koyup büyütmeye çalışan kişi ve kurumların yanında olacağız. Ama söz konusu yalan ve talan olursa onlara karşı her zaman yasaların uygulanması, hukuk devletinde olması gerektiği gibi kanun ve nizam hakimiyetinin sağlanması için gerekli yaklaşımımızı sağlayıp görevlerimizin gereklerini yerine getireceğiz. Adana’da goncaları çoğaltıp dikenleri azaltmayı hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. Ayrıca Adanamız’ın gelişmesine, kent sorunlarının masaya yatırılmasındaki hassasiyetinden dolayı Adana basınına teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmalarından ardından ASTD Başkanı Hüseyin Çelik, yazılım, sağlık, film ve bilişim sektörlerinin Ekonomi Bakanlığı tarafından teşvik kapsamına alındığını vurgulayarak, ortak sinerjisi olan sektörlerin ele alınıp ulusala mesaj veren; Açılış konuşmalarını “Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın” yapacağı bir toplantı düzenlenmesi için Vali Hüseyin Avni Coş’tan destek istedi. Vali Coş’ta toplantının düzenlenmesi için Valilik olarak destek vereceklerini söyledi.

 

Öte yandan; 3 yıl görev yapacak ASTD’nin yeni yönetimi,         Adana İl Sağlık Müdürlüğü - Dr. Ahmet ÖZER, Ç.Ü. Balcalı Hastanesi - Prof. Dr. Yeşim TAŞOVA, TURSAB - Nesrin GÖÇHAN, ÇUKTOP - C. Tayyar ZAİMOĞLU, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi - Osman ARIK, Acıbadem Adana Hastanesi - Hüseyin Çelik, Medline Adana Hastanesi - Kemal Atilla, Ortadoğu Hastanesi - Hüseyin Bayrak ve Ortopedia Hastanesi - Fırat Uzer’den” oluşuyor.