Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer’in makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Yeniden atanmanızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Gelmişken sorunlarımızı size aktaralım istedik. Özellikle Şehir hastanesinde yaşanan sistemsel problemler bizlerin iş yükünü daha da arttırıyor. Hastaneye muayeneye gelen vatandaştan muayene ücreti kesiliyor. Yazılım sisteminde sorun olduğu için ilacını Aile Hekiminden yazdırmak zorunda kalıyor. Bu kez vatandaşın cebinden iki kez muayene ücreti çıkmış oluyor. Yazılım sistemi karmaşık. 1550 yataklı hastaneye göre hazırlanan bir sistem olmadığını düşünüyorum. Bir diğer sorun; muayene odalarında, kliniklerde ve yoğun bakımlarda  sekreter olmaması ve personel eksikliğinin olmasıdır.  Diğer önemli sorunlardan birisi de hemşire eksikliğidir. Şehir hastanesi işletim açısından da kamu-özel ortaklığı altında yeni bir sistem olduğu için adaptasyon sorunu yaşanıyor. Bunlar ve benzeri sorunların çözümünü bekliyoruz.” Dedi.

DEVLET ALEYHİNE YAYIN YAPAN TV İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ

Doç. Dr. Ökten son günlerde Adana sağlık camiasının bir televizyon kanalında yayınlanan ve bazı meslektaşlarının hekimlik ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan programdan duydukları sıkıntıyı dile getirerek, yayınlanan programda bahsedilen hastanenin bir devlet kurumu olduğunu ve bunun da aleyhine yayın yapıldığını bu nedenle Sağlık Bakanlığının bu yayınların durdurulması için harekete geçmesini istediklerini belirtti.


DR. ÖZER, “POZİTİF ENERJİYLE EKSİKLERİMİZİ TAMAMLIYORUZ”

Anılan sorunların tamamına vakıf olduklarını, bu görüşmeden önce çözümü konularında uğraş verdiklerini ifade eden Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, “Bizim yaklaşık bir aydır veri elemanlarının kullanımıyla ilgili görüşmelerimiz sürdü. Mutabakata vardık. Her hekimin yanına bir kayıt elemanı verilecek. Günde 20-30 hasta bakan hekim sekretersiz çalışabilir ama günde 80-100 hasta bakılan yerde mümkün olamayacağını biliyoruz. Evet şehir hastanesi bilgi sistemi gerçekten yeni sistem. Sorunları hem biz hem de yeni başhekimimiz ve ekibi biliyor. Geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantının ilk üç ana maddesi sizin saydığınız sıkıntıları içeriyordu. Biz bunların farkındayız. Çözümü konusunda hep birlikte çalışıyoruz. Şehir hastanesinde insanımıza yakışır, tek kişilik odalarda konforlu tedavi sunuyoruz.  Özellikle altyapı, donanım ve otelcilik açısından hem  de depreme dayanıklılık açısından iyi bir hastane ortamı yarattık. İşlevsellik bakımından eksiklerimizi tamamlayarak pozitif enerjiyle önümüze bakacağız.”

“TAŞINAN HASTANELER YENİLENEREK AÇILACAK”

Şehir hastanelerine taşınan hastanelerle ilgili bilgide veren Dr. Özer, “Kapanan hastanemiz yoktur. Taşınan vardır. Taşınan hastanelerin rolü, yapısı, kapasitesi ihtiyaca göre değiştirilerek yeniden açıp, halkımızın hizmetine sunacağız. Diğer hastaneleri de tek veya iki kişilik yapacağız. TOKİ Numune Hastanesini  devlet hastanesi içeriğinde palyatif bakım hastanesi olarak düşünebiliriz. Bizim isteğimiz halkımız önce aile hekimine sonrada ikinci basamak hastanelerine ulaşsın. Şehir hastanesi eğitim ve araştırma hastanesi olduğundan üst düzey hastalar buraya gelsin. Hem vatandaş mağdur olmasın hem de hekimlerin iş yükü artmasın. Hastaneler hepimizin. Hepimiz aynı amaca hizmet ediyoruz.” Diye konuştu.

TELEVİZYON PROGRAMI İÇİN BAKANLIK BİLGİ İSTEDİ, GÖNDERDİK

Dr. Özer, bir televizyon kanalında yayınlanan programla ilgili olarak bakanlığın istediği bilgileri gönderdiğini, bakanlığın bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.