KESK, TMMOB İKK, Adana Aile Hekimleri Derneği, İHD, HDP, ÖDP, hekimler ve SES üyelerinin destek verdiği, Avukat Ebru Atıcı Sevindik’in hazır bulunduğu, Adana Tabip Odası ile SES Adana Şube’sinin ortak düzenlediği açıklamada konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “iki dönem  Adana Tabip Odası başkanlığı yapan ve halen yönetim kurulu üyemiz olan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, İtalya’nın Bologna şehrinde yapılacak ‘Skolyoz Cerrahisi’ toplantısına katılmak üzere Atatürk Havaalanı dış hatlardan çıkış yaparken pasaportuna el konulduğunu ve yurtdışına çıkışının engellendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu bilimsel çalışmaya ve hekim örgütlenmesine konulan engelin son göstergesidir.”

DOKTORUN YERİ YURDU BELLİDİR

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten hakkında süren veya sonuçlanmış herhangi bir dava olmadığını belirten Başkan Prof. Dr. Hilal, “Çalıştığı Şehir Hastanesi’nde Beyin Cerrahi Kliniğinin Eğitim Sorumlusu olan, çok sayıda hasta muayene eden ve ameliyat yapan bir bilim insanına yapılan bu uygulama aslında ülkemizde bilime verilen değeri göstermektedir. Doç. Dr. Ökten yeni bilimsel gelişmeleri öğretmek ve yaptığı çalışmaları sunmak için gideceği toplantıya katılımının engellenmesi, yurtdışındaki toplantıya katılacak bilim insanları tarafından ülkemizin imajını zedeleyeceği gibi bizlerede çok fazla üzüntü vereceği muhakkaktır.”

YASAĞI KİMİN KOYDUĞU BİLİNMEDİĞİ GİBİ ÖĞRENİLEMEMEKTEDİR

Doç. Dr. Ökten’nin pasaportuna el konulması kararının yaklaşık 1.5 yıl önce alındığının belirtildiğinide ifade eden Başkan Prof. Dr. Hilal, “Bu süre içerisinde Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e herhangi bir bildirimde bulunulmamış ve hakkını aramasının önüne geçilmiştir. Ülkemiz hızla hukuk devleti normlarından uzaklaşmakta ve kimlerin böyle bir yasağı koyduğu bile öğrenilmemektedir. Bugüne kadar kendisinin ve avukatının yaptığı girişim ve görüşmelerde pasaportuna neden? ne için? ve kimler veya hangi kurumlar? tarafından yasak getirildiğine dair bir bilgi edinilememiştir.”

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Başkan Prof. Dr. Hilal, “Adana Tabip Odası Başkanlığı yapmış, hekim değerleri konusunda çalışmaları olan, SES üyesi, Adana Demokratik kamuoyu tarafından iyi tanın ayrıca yazılmış kitapları bulunan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e karşı yapılan bu haksız uygulamayı şiddetle kınıyor bu durumun derhal düzeltilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.