Adana Tabip Odası yönetimi Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş’ı makamında ziyaret ederek hem hayırladı hemde yaşadıkları sıkıntıları aktararak çözüm bulunmasını istedi.

DOÇ.DR. ÖKTEN, “SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. A. Erhan Özeren ve YKÜ Uzm. Dr. Selahattin Menteş ile birlikte Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş’ı ziyaret eden Oda Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yaptığı konuşmada “Öncelikle Tabip Odası yönetimi olarak yeni görevinizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz. Şehir Hastanesi yeni bir kavram. Diğer kamu hastanelerinden konum itibariyle farklı bir yapısı var. Yeni hastane olduğu için birçok sorunu içerisinde barındırıyor. Hekim ve sağlık çalışanları için zorlukları fazla. Özellikle polikliniklerde, yoğun bakım ve servislerde sekreter olmaması, ameliyathanede yeterli personel olmaması gibi sorunlar var. Biz bu sorunların en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz.” Dedi.

DOÇ. DR. DAŞ, “SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”

Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, “Tabip Odası yönetiminin nazik ziyareti için teşekkür ediyorum. Bende Tabip Odasının bir üyesiyim. Oda başkanımız Ali İhsan Ökten’i yakınen tanıyorum. Kendisinden çok şey öğrendim. Uzmanlık sadece teknik bilgiyle donanmak değil, içerisinde bulunduğumuz kültürün özünü de alarak uzman oluyorsunuz. Hepimiz sosyal insanlarız. Temas ettikçe birbirimizden çok şey öğreneceğiz. Ortak akıl üreterek sorunları çözebiliriz. Bizler tabip odasında rol alabileceğimiz gibi sizlerde benim yerimde oturuyor olabilirsiniz. Evet Şehir Hastanemiz yeni açıldı. Problem olacak. Sistemleri, modelleri Türkiye için yeni olan bu ölçekteki hastanenin iyi işlemesiyle alakalı beklenti çok büyük. Şehir Hastanesi modeli aslında gerekliliktir. Eski hastanelerde yanlışta olsa birçok şey kanıksandı. Çağın değiştiği gibi sağlık sistemleride değişti. Modern ve doğru yaklaşımlarla bir takım işler yapılıyor. Eksiklerimizi hızla tamamlayacağız. Benim de niyetim bu yöndedir. Sorunları iyi bilen hekim arkadaşlarımız var. İyi ekibimiz var. Bu yeni sistemi tüm konforuyla halkımızla buluşturarak onlara kaliteli sağlık hizmeti sunma amacındayız. Hastaları memnun etme arzumuz olduğu gibi hekim meslektaşlarımın ve sağlık çalışanlarımızın da daha huzurlu ve kaliteli bir sistem içerisinde mesleki tatminlerini sağlamayı hedefliyoruz. Tabip Odasının da bizim de amacımız budur.”

“DEDİKODULARA KULAK ASMAYALIM”

Vatandaşların ‘Şehir Hastaneleri hizmetleri ücretli’ dedikodularına kulak asmamaları uyarısında bulunan Başhekim Doç. Dr. Daş, “Halkımız yanlış söylentilere inanmasın. Diğer Kamu Hastaneleri nasıl ücretsiz ise aynı şekilde Şehir Hastaneleri de ücretsiz, SGK tüm ücretleri karşılıyor. Bu anlamda Devlet Hastanesinden farkımız yoktur. Bu hastane Kamu-Özel ortaklığı olabilir ama sahibi milletimiz-devletimizdir.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ökten, Başhekim Doç. Dr. Daş’a ‘Çukurova’da Tıp Tarihi’ ve ‘Bir Cerrahın Kaleminden’ isimli kitapları hediye etti.