Sağlık Bakanlığı Ulusal Denetleme Ekibi tarafından haber verilmeden gerçekleştitrilen denetimler sonucunda Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi bebek dostu hastane ünvanını yeniledi. Hastane yetkililerinin şimdiki hedefi ise Türkiye'de sadece bir hastaneye verilen yeni doğan bebek dostu hastane ünvanını almak.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, yapılan denetimlerden başarıyla çıktıklarının altını çizerek yeniden aldıkları bebek dostu hastane ünvanını bir üst seviyeye çekmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

 

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ise bu ünvanın alınmasında gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Taşova, anne sütünün de önemine değinerek, Dünya'da her sene 1 milyondan fazla çocuğun Anne sütüyle beslenmediği için ishal solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hayatını kaybettiğini dile getirdi.

 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri de habersin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu bu ünvanı bir kez daha yenilemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek hastane yetkililerine teşekkür etti.