Davet edilen bilim insanlarının konuyla alakalı çeşitli görüşlerini aktardığı konferansa Çukurova Üniversitesi’nin yanı sıra çeşitli okulların sağlık alanında eğitim gören öğrencileri de katıldı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu’n da düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü Başkanı Hanifi Seyithan Erükcü 2015 yılında kurulan Kulübün eğitim gören bir çok öğrebnciye bilimsel anlamda araştırma yapma imkanı tanıdığını ve gerçekleştirdikleri bu tür bilimsel toplantılarla da bu araştırmaları pekiştirdiklerinin altını çizdi. Erükcü, 2016-2017 faaliyet yılında 4 konferansa imza attıklarını dile getirerek, kendilerine başvuran öğrencilere öğretim üyeleriyle de iletişime geçme yönünde destek sunduklarını ifade etti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Fazilet Aksu da yaptığı konuşmada bilimsel alanda faaliyet gösteren bu tür öğrenci kulüplerinin son derece faydalı çalışmalara imza attıklarının altını çizerek öğrencilere destek vermekten ve onlarla birlikte bu tür çalışmaları yürütmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. Aksu, öğrencilerin eğitim döneminde çeşitli alanlarda bilgi sahibi olmalarının da son derece önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin bu çalışmalardan çok büyük fayda sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Son olarak kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan rektörlük olarak öğrencilerin yaptıkları birçok bilimsel çalışmaya destek olduklarını ve bundan sonrada olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Erdoğan, bu çerçevede kurulan çeşitli öğrenci kulüplerinin çok önemli bir misyonun olduğuna vurgu yaparak, kulüpler sayesinde eğitim gören gençlerin birçok bilimsel toplantıya katılarak kendilerini daha fazla geliştirebileceğini ifade etti. Çukurova Üniversitesi olarak kendi bünyelerinde eğitim gören öğrencilere bilimsel araştırma ve geliştirme alanında önemli imkanlar sunulduğunu da belirten Erdoğan, öğrencilerin önemli bir kısmının da bu imkanlardan yaralandığını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından konun uzmanları tarafından ağrı ve depresyon konusunda çeşitli sunumlar yapıldı katılımcılar bu konudaki son  bilimsel gelişmeler hakkında aydınlatıldı.