Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de tedavi gören miniklerin ameliyathaneye gidişlerini daha eğlenceli ve stresten uzak bir hale getirmek amacıyla Seyhan Rotary Kulübü, Seyhan Rotaract Kulübü ve Seyhan Interact Kulübü tarafından  ortaklaşa yürütülen proje Hastane yönetimine akülü araç bağışında bulunuldu.

Akülü aracın taktimi dolayısıylada bir tören düzenlendi.Törene Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk, Doç. Dr. Mazhar Özsoy’un yanı sıra diğer ilgili isimler katıldı.

Törende konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nejat Narlı minik hastaların cerrahi operasyonlara giderken ister istemez stresli olduklarını ifade ederek bu stres ve korkuyu en aza indirmek amacıyla Avrupa’da da örnekleri olan akülü araç uygulamasını faaliyete geçirmekten dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Narlı bu uygulamaya öncülük eden Seyhan Rotary Kulübüne de ayrıca teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Seyhan Rotray Kulübü Başkanı Serdar Mart, kulüp olarak önemli sosyal sorumluluk projelerini sürekli gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı. Mart, ancak bu yapılan bağışın çok anlamlı olduğunu hasta çocuklara bir faydalarının olacak olmasının da kendileri açısından ayrıca mutluluk verici olacağına işaret etti. Mart, Balcalı Hastanesi idaresiyle ortak çalışarak bu tür desteklere devam edeceklerinin de altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından Seyhan Rotray Kulübü Başkanı Serdar Mart, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nejat Narlı’ya akülü aracın anahtarını teslim etti. Daha sonra İngilizce Öğretmeni Iryna Mart öncülüğünde Seyhan Rotary Kulübü çocuklarıyla birlikte “çocuklarla elele daha güzel günlere” adı altında mini bir sunum dans ve müzik dinletisi etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin sonunda ise hastane yönetimi, doktorlar hemşireler, hasta çocuklar ve aileleri, Seyhan Rotary Kulübü yöneticileri ile çocuklar arkadaşlık bilekliği taktı.

Yapılan Tören’in ardından Seyhan Rotray Kulübü yöneticileri, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim’i Prof. Dr. Tamer Cevat İnal’ı da ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Başhekim İnal’da katkılarından dolayı Seyhan Rotray Kulübü yöneticilerine teşekkür etti.