Hipokrat Salonunda düzenlenen törene çek sayıda ebe’nin yanı sıra hemşirelerde katılım gösterdi. Törenin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğrencisi Elif Dikmen, böylesine kutsal bir mesleğin eğitimini almaktan dolayı son derece mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi. Dikmen mesleğin sıkıntıları ve sorunları olsa da son dönemlerde yapılan çalışmalarla gerek istihdam alanında gerekse istihdam sonrasında yeniliklerin olduğuna işaret etti.

Ebeler Derneği Adana Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Filiz Yarıcı Atış da yaptığı konuşmada mesleğin çok kutsal olduğuna dikkati çekerek, ebeliğinde bir meslek olduğunu unutmadan bu bağlamda meslek çalışanlarının sorunlarına sahip çıkarak bu kutsal yolda yürümeye devam edeceklerini ifade etti.
Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Ebelik Bölüm Başkanı Doç Dr. Şule Gökyıldız Sürücü, Ebelik mesleğinin eğitimini verirken daima bilimsel çerçevede yaklaştıklarının altını çizerek ebelik mesleğinin normal doğumlara ağırlık verilmesiyle birlikte artık daha bir önem kazandığına vurgu yaptı.

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil ise ebeliğin çok önemli ve kutsal bir meslek olduğuna vurgu yaparak günümüz koşullarında bu mesleğin son yıllara göre öneminin daha fazla ortaya çıktığını ifade etti. Acil bu önemli gün deniyle tüm ebeleri kutladı.

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Polat da fakülte olarak bilimsel, nitelikli ve liyakat sahibi ebelerin mesleki yaşama kazandırılmasını amaçladıklarını dile getirirken son zamanlarda ebelik mesleğinin biraz geri planda kaldığını ancak şimdilerde bu mesleğe daha fazla ihtiyaç duyulduğuna değindi.


Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yard. Doç Dr. İbrahim Ethem Özsoy, Ebelik mesleğinin uzun yıllardan bu yana son derece önemli olduğunu bu kutsal mesleğin normal doğumlarda ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ve önem kazandığına dikkati çekti. Özsoy Ebelerin ülkenin en ücra köşelerinde görevlerini yerine getirdiğine de dikkati çekti.


İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Sadettin Özsürekçigil de yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı’nın  normal doğumları son derece önemsediğinin altını çizerken bu konuda başlıca görevlerden birinin de ebelere düştüğünü söyledi.   Ebelerin bu konuda aileleri de bilgilendirmesi gerektiğini ifade ederek Müdürlük olarak bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını da dile getirdi.


Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar Adına kürsüye gelen Prof. Dr. Metin Yavuz, Üniversite olarak bilimsel eğitimin ışığında son yıllarda önemli bir meslek haline gelen ebelik konusunda yapılan çalışmaları desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini ifa etti. Yavuz bu bağlamda mesleğin doğru öğrenilmesine çok önem verdiklerini de sözlerine ekledi.


Son olarak kürsüye gelen Adana Vali Yardımcısı Kadir Okatan ebelik mesleğinin son derece önemli ve kutsal olduğuna vurgu yaparak tarihler boyu Türk toplumlarında ebelerin çok ayrı bir yeri olmuştur günümüzde ise özellikle normal doğum konusunda toplumu bilgilendirecek önemli meslek gruplarının başında ebeler gelmektedir cümlesini kulandı.
Yapılan konuşmaların ardından, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi  Yard. Doç Dr. Handan Güler katılımcılara  “Doğal Doğum” konulu bir konferans verdi.