Eğitim programı haftada 8 saatten oluşan 11 haftalık bir süreçten oluşurken, toplam 654 hemşire çeşitli gruplara ayrılarak teorik ve pratik bir şekilde eğitim aldı. Eğitiminin gerçekleşmesinde Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü Eğitim hemşirelerinin yanı sıra; Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi, Çocuk Acil Bilim Dalı ve Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı hemşirelerinden destek alındı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, hemşirelerin mesleklerini yaparken çeşitli alanlarda eğitim alarak daha da uzmanlaşmasının çok önemli olduğunu belirtti. Özgen, eğitimlerin teorik ve pratik olarak gerçekleştirildiğinin altını çizerek, eğitimin mesleki yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu, Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü olarak bu çerçeve de eğitimlere büyük önem verdiklerini vurguladı 11 haftalık bir süreci kapsayan eğitimlerde 8 saatlik zaman diliminde 654 hemşireye‘‘İnvazif Araç İlişkili Enfeksiyonların Önlenmesi ve Kardiyopulmoner Resüsitasyon’’ alanında eğitim verildiğini sözlerine ekleyen Özgen, bu anlamda katkıda bulunan tüm birimlere teşekkür etti.

Eğitim sonunda ise hemşirelere ‘‘İnvazif Araç İlişkili Enfeksiyonların Önlenmesi ve Kardiyopulmoner Resüsitasyon’’ katılım belgesi verildi.