Organ Bağış Haftası çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de organ bağışını teşvik etmek amacıyla stant açıldı. Açılan stantta vatandaşların organlarını bağışlamalarına yönelik başvurular kabul edilirken, organ bağışı konusunda da çeşitli bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı.

Organ Bağışına dikkat çekmek amacıyla hafta çerçevesinde her yıl hastane içerisine açılan organ bağış standında hasta yakınları ve personel organlarını bağışlamak için başvuruda bulundu.

Balcalı Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Gülhan Cömert, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, hastane içerisinde stant açarak vatandaşları doğrudan bilgilendirmenin önemine vurgu yaptı. Organ bağışı konusunda tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Cömert, bağışlanan organlar sayesinde yeni hayatlara vesile olmanın her açıdan büyük önem taşıdığına değindi. Stant açtıkları süre içinde vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını söyleyen Cömert, "Bağışlanan bir organ, bir kişiyi yaşama yeniden bağlayacaktır. Unutulmamalı ki, yaşayan herkes aslında potansiyel hastadır. Belki bir gün organa sizin veya sevdiklerinizin de ihtiyacı olabilir. Bu acı gerçeğe karşın organ bağışı çok yetersiz. Herkes organ bağışı konusunda bilinçli ve duyarlı olmalı. Yaşama yeniden merhaba demeyi bekleyenlerin umudunu arttıralım. Gerçekten organ bağışının bir hayat kurtardığını unutmayalım" dedi.

Öte yandan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Karaciğer Nakli Sorumlusu Doç Dr. Tolga Akçam ile Uzman Doktor Gökhan Sarıtaş ve Organ Nakil Koordinatörü Gülhan Cömert çeşitli okullarda hazırlanan programlar çerçevesinde öğrencileri bilgilendirici konferanslar verdi.