Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin çeşitli birimlerinde sürdürülen yenileme çalışmaları sona erdi. Yaklaşık 10 ay süren çalışmalar sonrasında Balcalı Hastanesi K1 Blok 4,5 ve 6. kat tadilat ve onarım İşi tamamlanarak Dahiliye ve Yoğun Bakım Servisi, Solid Organ Nakli Servisi, Kemik İliği ve Aferez Servisleri hizmete girmeye hazır hale geldi.

Toplam inşaat alanı, 1980 m2 olan yenileme çalışmaları kapsamında, 660 m2 alana sahip olan 4. katta bulunan Dahiliye Yoğun Bakım Servisinde, 17 adet hasta odası, hemşire - intörn odası, doktor odası, dinlenme ve eğitim odaları, kat mutfağı, cihaz deposu ve ilaç deposu bulunuyor. Yapım ve onarım çalışmaları kapsamında çeşitli servis hizmetlerinin yapıldığı odalarda, sağlık çalışanları ve hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlar mevcut hale getirildi.

Hastanenin 5. katında Solid Organ Nakli Servisinde, hasta ve hasta yakınlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek 16 adet tek kişilik hasta odası inşa edildi. İki adet çift kişilik hasta odası bulunan ve 660 m2 alana sahip serviste, hemşire odası, nöbetçi doktor odası, bekleme salonu, kat mutfağı, ördek sürgü odası, müdahale odası, tedavi odası, personel odası ve kat mutfağı odaları bulunuyor.

Ç.Ü. Balcalı Hastanesinin 6. katında bulunan Kemik İliği ve Aferez Servislerinde, 3 adet basınçlı hasta odası, terapötik aferez işlem odası, 4 adet tek kişilik hasta odası, doktor, hemşire ve sekreterlik odaları mevcut. Toplantı, hasta hazırlama ve kalite kontrol odalarına sahip servislerin toplam kullanım alanı 660 m2.

Balcalı Hastanesi K1 Blok 4-5-6. katlarda bulunan servislerin, merkezi ısıtma soğutma sistemi, jeneratör destekli kesintisiz güç kaynağı, pnömatik tüplü taşıma sistemi, hemşire çağrı sistemi, yangın ihbar sistemi, acil durum yönlendirme ve acil durum aydınlatma kitleri, kamera kayıt ve izleme sistemi mevcut. Servislere ait tüm bölümlerde telefon santralleri, internet ve otomasyon sistemi, hasta başı üniteleri, her hasta başında çift olmak üzere oksijen, vakum ve basınçlı hava sistemleri de bulunuyor. Mevcut inşaat kapsamında; Ç.Ü. Balcalı Hastanesi Dahiliye ve Yoğun Bakım Servisi, Solid Organ Nakli Servisi, Kemik İliği ve Aferez Servisleri güncel tıp tedavi koşullarının gerektirdiği standartlarda yenilendi