Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin “Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi” olarak belirlenmesinin ardından ikinci dönem Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı da başarıyla sona erdi.

TEORİK VE UYGULAMALI EİĞİTİM VERİLDİ
Kurs Koordinatörlüğünü Uzman Hemşire Hamide Şişman’ın yaptığı eğitim programı 17 kursiyer katıldı. Kurs süresince teorik derslerin yanı sıra yoğun bakım ünitelerinde klinik uygulamalara da yer verildi.
Kursun gerçekleşmesinde Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’nün yanı sıra; Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı, Dâhili Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri, Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve Kalite Yönetim Birimi’nden de destek alındı.

Kurs sonunda yapılan teorik sınav sonunda 17 kursiyer “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon” belgesi alamaya hak kazandı.

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK İLİNDEN HEMŞİRE KATILDI
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen konuyla ilgili yaptığı açıklamada Balcalı Hastanesi’nin birçok konuda olduğu gibi hemşirelerin çeşitli konularda eğitimi ve uzmanlaşması alanında da çok önemli bir referans merkezi olduğunun altını çizdi. Özgen bu çerçevede Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin “Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi” olarak belirlendiğini bu merkezde çeşitli eğitim ve kursların verildiğini belirterek, bu sayede hemşirelerin daha donanımlı bireyler olarak sağlık sektörüne hizmet verdiğine vurgu yaptı. Özgen son olarak eğitim programına Türkiye’nin bir çok ilinden hemşirenin katıldığına işaret ederek kursu başarıyla bitiren tüm meslektaşlarına başarılar diledi.