Kısa adı AHA olan Amerikan Kalp Birliği bünyesinde düzlenen “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” Türkiye’nin çeşitli sağlık kuruluşlarından doktorların katılımıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından gerçekleştirildi.Kurs Başkanlığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş tarafından yapıldı.

Kursta teorik ve uygulamalı olmak üzere “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” konusunda son derece önemli bilgiler verilirken, kurs programı 2 gün sürdü.

 “Çocuklarda İleri Yaşam Kursu” nun Başkanlığını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, Çocuklarda ileri yaşam desteğinin son derece önemli olduğunu, özellikle anlık ve acil müdahalelerin Hayat kurtardığına dikkati çekerek, çocuklarda ileri yaşam desteği konusundaki son gelişme ve uygulamaları kursiyerlere anlattıklarını söyledi. Yıldızdaş, kursa tam olarak katılan, gerekli becerileri edinen, yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan katılımcılara "AHA/AAP PALS Provider" kimlik kartı ve sertifikasının verildiğini, bu sertifikanın dünyada geçerliliği olan bir sertifika olduğunu kaydetti.