Günümüzde Üroloji alanındaki ameliyatların büyük bir kısmı kapalı, yani laparoskopik ve endoskopik yöntemler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu konuda Türkiye’nin öncü ve sayılı kliniklerinden bir tanesi olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından, ülkemizin farklı bölgelerinden gelen 6 üroloji uzmanına bire bir yöntemle ameliyathanede cerrahi operasyonlara yönelik kurs verildi. Balcalı Hastanesi Ameliyathanesinde 10. su gerçekleştirilen kursta, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Prof. Dr. Yıldırım Bayazıt ve Doç. Dr. Volkan İzol tarafından katılımcılara ileri laparoskopik cerrahi girişimlerin 3 boyutlu olarak canlı anlatımının yanı sıra taş hastalıklarının tedavisinde kullanılan gelişmiş endoskopik yöntemler de gösterildi.

Bu kurslarda kapalı yöntemlerin yanı sıra 3 boyutlu cerrahinin de önemine değinen eğitmenlerden Doç. Dr. Volkan İZOL, operasyonlarda kanamanın ve ağrının daha az, kozmetik görünümün daha iyi ve günlük yaşama dönme süresinin daha kısa olduğunu ifade etti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Arıdoğan ise 10. sunu gerçekleştirdikleri kursun özelliğinin kursiyerlere cerrahi girişimin ameliyathane ortamında bire bir anlatılması olduğunu dile getirerek, ürolojik hastalıkların büyük kısmının tecrübeli merkezlerde kapalı operasyonlar ile gerçekleştirildiğini, kendilerinin de klinik olarak bu operasyonları başarı ile uyguladıklarının altını çizdi. Prof. Dr. Arıdoğan, Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı’nın bu anlamda Türkiye’nin en önemli ve öncü kliniklerinden biri olduğunu, bu kurslara devam edileceğini ve meslektaşlarının mezuniyet sonrası eğitimlerine katkıda bulunacaklarını belirtti.