Temel hedefini “kalite” olarak belirleyen Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı 3 kez üst üste JCI “Joint Commission International”a akretide olarak bir ilki de başarmanın onurunu yaşadı.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tamer Cevat İnal 2005 yılı Ocak ayından itibaren akreditasyon çalışmalarına başladığını, bu amaca yönelik olarak uluslararası akreditasyon hizmeti veren JCI “Joint Commission International” için ABD ile temasa geçildiğini ifade etti.
 
İnal, yapılan çalışmalar sonucu A.B.D’den gelen 2 denetçi tarafından 1 hafta boyunca denetlenen Merkez Laboratuvarı’nın 20 Ekim 2006 tarihinden itibaren 3 yılı kapsayan akreditasyon belgesini almaya hak kazandığını belirtti.
 
İnal sözlerini şöyle sürdürdü; Bu sürenin sonunda yeniden akredite olmak amacıyla Merkez Laboratuvarımız tekrar JCI ile irtibata geçmiş ve laboratuarımız denetlenmiş, bunun sonucunda 2 Nisan 2010 tarihinden itibaren yine 3 yılı kapsayan akreditasyon belgesini almaya hak kazanmıştır. Laboratuarımız 2010 yılında yeniden akredite olarak uluslararası standartlara uygun çalıştığını kanıtlamış, Türkiye’de ilk ve tek akredite olmuş üniversite laboratuvarı unvanına, ilk akredite olma unvanını da eklemiş olup, bu alanda öncülük yapmaya devam etti.
 
Son olarak Bu sürecin bitiminde tekrar JCI ile temasa geçildiğini dile getiren İnal, Merkez Laboratuvarın 20-24 Ocak 2014 tarihinde yeniden denetime tabi tutulduğunu ve Ocak 2017 tarihine kadar JCI tarafından 3. kez akredite edilmiş bir laboratuar olarak faaliyetlerini sürdüreceğini vurguladı.
 
Labaratuvar Direktörü Prof. Dr. Akgün Yaman’da Merkez Laboratuarı’nın hastaların tanı ve tedavilerinin takibinde kaliteli, güvenilir, ispat edilebilir, hızlı ve doğru klinik laboratuvar hizmetini sunmayı amaçladığını, bu yoldan hareketle bilimsel gerçeklerle çalışmak, dünya standartlarında bir laboratuar olmak, hastanemizin ve bölgemizdeki hekim ve sağlık kurumlarının laboratuar ihtiyacını karşılamak, hasta haklarına saygılı, onlara değer veren sevgi ve saygıya dayalı güler yüzlü bir laboratuar hizmetini sunmak amacıyla yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarının altını çizdi.
 
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı’nda 5 Öğretim Üyesi, 1 Uzman Doktor. 2 idari personel, 13 Hemşire, 66 teknisyen, 16 kayıt elemanı, 2 sekreter, 5 yardımcı personel görev yapıyor. Laboratuar’da Klinik Biyokimya, Klinik Mikrobiyoloji, Seroloji ve İmmünoloji ile Moleküler birimleri bulunmakta. Günlük hasta sayısı 2000 civarında olup, bunun yarısı polikliniklerden yarısı da servislerden gelmekte. Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuarı 365 gün 24 saat hizmet veriyor.