Satın alınan 2 adet üst düzey kuvöz ile bir açık yatak, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde yer alan Yeni Doğan Ünitesi’ne bağışlandı. Yapılan destekle oluşturulan yeni bölüm, düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi.

KÜRESEL BAĞIŞ TOPLANDI

Adana’da özellikle son dönemde artış gösteren doğum oranlarına bağlı olarak, Balcalı Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nde yaşanan kuvöz ve yatak sıkıntısı, Çukurova Rotary Kulübü’nün desteğiyle son buldu. Kentteki diğer Rotary kulüplerinin katılımı, Guvernör Canan Ersöz’in de desteğiyle gerçekleşen küresel bağış kapsamında hastaneye 2 adet üst düzey kuvöz ve bir adet de açık yatak bağışı gerçekleştirildi.

“GELECEĞE YATIRIM YAPTIK”

‘Yeni Doğan Ünitesi’nde oluşturulan yeni bölüm de düzenlenen törenle hizmete girdi. Etkinliğe; Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Çukurova Rotary Kulübü Dönem Başkanı Lütfi Candır ve Guvernör Canan Ersöz ile birlikte Guvernör Yardımcıları Tolga Tutaş ve Hüsnü Kocatepe’nin yanı sıra Rotary kulüp başkanları da katıldı. Burada konuşan Lütfi Candır, projeyle birlikte bir bakıma geleceğe yatırım yaptıklarının altını çizdi.

 

“MİNİK BİR YÜREĞE CAN SUYU”

Sağlıklı bir neslin yetişmesi noktasında ilk adım olan yeni doğan bebekler için imkanları seferber ettiklerini anlatan Candır, yaptıkları bağışların mevcut ihtiyacı karşılamasının da son derece önemli olduğunun altını çizdi. Candır, “Bağışlarımızla minik bir yüreğe can suyu olabildiysek ne mutlu bize. Bu konudaki proje ve çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadesini kullandı. 

 

YILDIZDAŞ’TAN CANDIR’A PLAKET

Konuşmaların ardından Yeni Doğan Ünitesi’nde oluşturulan yeni bölümün açılışı gerçekleştirildi. Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş da Candır’a katkı ve desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. Açılış törenine katılanlar arasında; Balcalı Hastanesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Doç Doktor Ferda Özlü de yer aldı.