Balcalı Hastanesi Beyin Cerrahi Ana bilim Dalı olarak Tıp alanındaki gelişmeleri büyük bir titizlikle takip ettiklerinin altını çizen Yılmaz, nöroendoskopik teknikle müdehale edilen hastaların hem ameliyat süresinin kısaldığını hem de şanta bağımlı olarak yaşamaktan kurtulduklarını vurguladı.

Balcalı Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği’n de bu yöntemle gerçekleştirilen müdahalelerin sonuçlarını almaya başladıklarının altını çizen Yılmaz,  23 yaşındaki Onur Öte isimli bir hastanın baş ağrısı şikayetiyle kliniğe başvurduğunu yapılan tetkiklerinde ise hastada hidrosefali tespit edilmesi üzerine nöroendoskopik teknikle müdahale edildiğini ifade etti.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; Hidrosefali, beyin içindeki ventriküllerde(karıncıklar) bulunan ve kanallar vasıtası ile dolaşımı sağlanan beyin omurilik sıvısı üretimi ve emilimi arasındaki dengenin bozulması sonucu beyin omurilik sıvısının birikimi ile ortaya çıkan bir durumdur. Yaklaşık 1000 canlı doğumda 3-5 oranında görülmektedir. Hidrosefalinin tedavisinde çoğunlukla şant cihazları kullanılmıştır. Şant cihazı yerleştirilerek tedavi edilen hidrosefali hastaları şanta bağımlı hale geliyorlar işte tamda burada bizim uyguladığımız nöroendoskopik teknik devreye giriyor günümüzde nöroendoskopik yöntemi kullanarak, özellikle ventrikül içinde tıkanma ve hidrosefaliye sebep olan, kanama, atrezi, tümör gibi hastalıkları tedavi edebiliyoruz.

Yılmaz, Onur Öte isimli hastada ise Şant cihazı yerleştirmeden nöroendoskopik yöntemle yaklaşık 1cm çapında açtığımız küçük bir delikten özel geliştirilmiş cihazlar kullanarak hidrosefalinin başarılı bir şekilde tedavi edildiğini söyledi. Yılmaz “yöntem hem ameliyat süresini kısaltmakta hemde hastalarımız şanta bağımlı olarak yaşamaktan kurtulmaktadır “ dedi