Adana Diş Hekimleri Odası yöneticileri, ÇÜ Dişhekimliği Fakültesinden akademisyenler ve dişhekimlerinin birlik mesajı verdiği törende Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Burada basın açıklaması yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Adana Diş Hekimleri Odası olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 16-22 Kasım tarihlerinde kutladığımız Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası nedeniyle bir araya geldiğimiz için mutluluk duymaktayız. Böylesine önemli bir haftada siz değerli basın mensuplarımızın aracılığı ile halkımıza ve Sağlık Bakanlığı’na mesajlar vermek istiyoruz. Öncelikle Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz! 22 Kasım Türk Diş Hekimliğini kutlama gününde sesimizi duyun diyoruz. Bu kadar detaylı olarak hazırladığınız yeni yönetmeliği uygulamak için tüm birimlerinizi ivedilikle çalıştırıyorsunuz. Siz, bu yönetmeliği uygularken sahte dişçiler ağızda çalışmaya devam ediyor. Obeziteye savaş açtınız, ekmeğin tuzunu azaltıp hipertansiyona savaş açtınız, sigarayı yasaklayıp sigaraya bağlı hastalıklara savaş açtınız, bütün bunları doğru da yapıyorsunuz ama bu saydıklarımızı yapmakta gösterdiğiniz siyasi idareyi sahte dişçilerin ağızda çalışmasını engellemek konusunda göstermiyorsunuz. 2015 yılındayız, artık 21. yüzyılın ortalarına ilerliyoruz, 70 Diş Hekimliği fakültesi, 130 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, toplamda 27.000’e ulaşan Diş Hekimi sayısına rağmen bu ülkede ağızda çalışabilme cesaretini kendinde bulan sahte dişçiler vardır. Ve ciddi bir problem olmaktadır. Lüten bu konuda gereken siyasi iradeyi gösteriniz. Sizin koyacağınız siyasi irade sorunun çözümünü kolaylaştıracaktır.”

 

HALKIMIZA SESLENİYORUZ!

SGK’nın tıp hizmetlerinin tamamını özelden satın aldığını, Diş Hekimliği Hizmetlerini satın almada son derece isteksiz davrandığını belirten Başkan Dt. Fatih Güler, “Buradan halkımıza sesleniyorum. Muyanehane bazlı hizmet alımını talep ediniz. Tüm dünyada koruyucu Diş Hekimliği Hizmetleri özelden satın alınarak halkın Ağız ve Diş Sağlığını iyileştirici politikalar uygulanmaktadır. Ülkemizde de öncelikle 0-12 yaş çocuklarda koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri özelden satın alınmalıdır. Gelecek nesillerin Ağız ve Diş Sağlığının iyi düzeye getirilmesi ancak bu yolla sağlanır. Sağlık Bakanlığının TDB ile yapacağı görüşmelerle makul bir çözümün bulunacağına yürekten inanıyoruz. Sözlerime burada son verirken bir kez daha Toplum Ağız ve Diş Sağılığı haftası nedeniyle burada bizlerle olmanızdan ötürü duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, ilginiz ve katkınız için teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.