Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Salim Canoğulları,  sağlık için yaşam boyu spor önerdi, kontrollü ve dengeli beslenme konusunda önerilerde bulundu,

CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer,  ilçe yönetimişnce oluşturulan komisyonların partililere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiğini, Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından halk sağlığı konusunda toplumu bilgilendirme çalışmaları yürütüğünü söyledi.

CHP Çukurova İlçe Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Salim Canoğulları, “Sağlıklı insan-Sağlıklı Yaşam Nasıl Olur?” konusunda bilgiler verdi. Sağlığın tanımını “Bedenen ,ruhen ve sosyal yönden tam iyilik hali” olarak yapan  Dr. Canoğulları, bedenin İyilik Halini Etkileyen Faktörleri de “Biyolojik çevre, Hayvanlar, bitki,orman  ve mikroplar,mantarlar,Fiziksel çevre, sıcak, soğuk, nem, radyosyon, hava kirliliği, Kimyasal çevre; Doğaya salınan kimyasal atıklar, tarım ilaçları, gıdalara katılan katkı maddeleri, sentetik giyim ve ayakkabılar.” Olarak sıraladı.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Canoğulalrı, Beslenmenin, Dengeli, Kontrollü ve yaşa göre yapılması gerektiğini kaydetti. Canoğulları, Ruhen İyilik Halini Etkileyen Faktörleri şöyle sıraladı:

“Anne baba varlığı, Anne baba yokluğu, Büyük anne ,büyük baba faktörü, Okullaşma, Eğitim, Çevre, Sanal dünya, Mutluluk; Sevmek ve çalışmaktır. Sosyal Yönden Etkileyen Faktörler: Siyasal ve ekonomik yapılar, Sivil toplum örgütleri, Dinsel örgütlü yapılar ve etkileşimler, Kültürel ve sportif etkinlikler, Eğitim ve öğretim”

Dr. Canoğulları, yaşam boyu spor yapılması gerektiğini belirterek, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Spor, Solunum ve dolaşım sistemlerini düzenler, Hormon salgılanmasını düzenler, toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenleyip kabızlığı önler, Adele sistemini aktif  tutar, yağ oranını azaltıp adele oranını artırır. Ruhsal olarak özgüveni artırır, depresyonu önler, hayata pozitif bakılmasına zemin hazırlar. Kalp ve damar hastalıklarının asgariye inmesini sağlar, Kötü kolestrolü düşürür.” dedi.