Dernek açılışını Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen ile İl Dernekler Masası Müdürü Recep Kurtoğlu yaptı.

Uzun süredir eksikliği hissedilen ve çalışmaları sürdürülen Güney Anadolu Cerrahi Derneği ve Lokali açıldı. Adnan Menderes Bulvarı Girişi civarında açılan Dernek’in Başkanlığını ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Aynı zamanda Genel Cerrah olan Cem Kaan Parsak yapacak.

Derneğin açılışında konuşan Adana Ostomi Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Alabaz Güney Anadolu Cerrahi Derneği’nin bölgede çok önemli bir eksikliği giderdiğinin altını çizdi. Alabaz, Dernek ile daha çok hasta ile irtibata geçilmiş olacak söyleminde bulundu.

Güney Anadolu Cerrahi Derneği ve Lokali Başkanı Doç.Dr. Cem Kaan Parsak ise yaptığı konuşmada kurulan Dernek’in amacının bölgede hasta ve hasta yakınlarıyla Cerrahların daha yakın iletişim içerisinde olmasını sağlamak ve bir köprü vazifesi kurması görevini üstlenmek olduğunu ifade etti. Parsak yapılacak olan faaliyetlerin önemine dikkat çekerek bu faaliyetlerin basın yoluyla da halka duyurulacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen ile İl Dernekler Masası Müdürü Recep Kurtoğlu Dernek Binasının açılış kurdelesini kesti.  Gülmen ve Kurtoğlu bu tür Derneklere Bölgede büyük ihtiyaç olduğunu dile getirerek hayırlı olsun dileğinde bulundu.