Ceyhan ilçesinin merkezinin 120.000, köy ve beldeleri ile birlikte 170 000 nüfusa sahip önemli bir ilçe olduğunu belirten Ünüvar, Ceyhan’da şu anda hizmet vermekte olan mevcut hastaneninCeyhan halkının ihtiyacına tam olarak cevap veremediğini bu nedenle Ceyhan’a ve Ceyhanlıyayakışır çağdaş hastane yapılması konusunda çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmaların sonucundaSağlık Bakanlığının Ceyhan’a 250 yataklı modern devlet hastanesi yaptırma kararı aldığını söyledi. Ceyhan Belediyesinin yeni hastanenin yapımının durdurulmasına yönelik Danıştay’a yaptığı itiraz sonucunda hastane yapım sürecinin yaklaşık11 ay geciktiğini belirten Necdet Ünüvar; Danıştay’ın ret kararı vermesinin ardından inşaat hazırlıklarına zaman geçirmeden başlandığını söyledi.

 

 

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar yaptığı açıklamadayeni yapılacak hastanenin toplam 80.000 metrekarelik arazi üzerine çağdaş sağlık hizmetinin en iyi şekilde verilebileceği mimari özelliklerde, toplam 4 katlı olarak projelendirildiğinibelirterek 250 yatak kapasitesine sahip olacak hastanenin odalarının lüks otel konforunu aratmayacak şekilde tek kişilik ve iki kişilik olacağını,her oda da duş ve tuvaletin bulunacağını bunlara ek olarak ambulans helikopterlerin inebileceği helikopter pisti yapılacağını söyledi.  Yeni yapılacak Ceyhan Devlet Hastanesinin yapımını Toplu Konut İdaresininüstlendiğini ve toplam yatırım miktarının yaklaşık 40.000.000 TL olduğunu söyleyen Ünüvar, hastane inşaatının başlamasının ardından yaklaşık 700 gün içerisinde hizmete açılmasının planlandığını belirtti.

Necdet Ünüvar,  AK Parti iktidarı döneminde çok önemli yatırımlara ve hizmetlere kavuşan Ceyhan’a böylesine büyük bir yatırımı daha kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.