CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde’de sağlıkta yaşanan bir skandal olayı da Başkana aktardı. Gürer, Bütçe Komisyonunda şöyle konuştu:“ Sayın Bakan, Sağlıkta Dönüşüm Programı’yla ilgili bizim Niğde iline yalnızca binalar anlamında bir fayda sağlandığı görülüyor çünkü geçtiğimiz gün yaşanan bir örnekten yola çıkarak bilgilendirmek istiyorum. Niğde Bor ilçesinde hamile anne adayı aniden rahatsızlanıyor ve gece saat 22.30’da Niğde’de özel bir hastaneye götürüyorlar. Daha önce düşük yaptığı için hamilelik dönemi doktor takibinde. Doktor muayene ediyor, acil ameliyata alınması gerektiğini söylüyor ancak özel hastanede yeni doğan yoğun bakım ünitesi yok. Sevki gerekiyor, o hastanede doğum hâlinde çocuğun hayati tehlikesi var. Doktor 23.00 sıralarında 112’yi arayıp acil hastane bulmalarını istiyor. Sabaha karşı saat 03.30 olmuş daha hastane bulunamıyor, 112’den de ses gelmiyor. Aile çaresiz, 112’den ses gelmediği için doktoru sıkıştırıyorlar, doktor girişimlerde bulunuyor. Bu ünite Niğde Devlet Hastanesinde olduğu hâlde oraya da hasta kabul edilmiyor. Sonuçta, hasta, acil durum nedeniyle Niğde’ye tam dört saat uzaklıktaki Kahramanmaraş’taki bir hastanede yer bulunarak sevk ediliyor, tesadüfen anne sağlıklı durumda ama çocuk şimdi Maraş’ta. Erken doğum yapıyor, çocuğun üç aya yakın kıpırdamadan orada kalması gerektiği belirtiliyor ve şu anda çocuk Maraş’ta. Aile, ailevi durum nedeniyle Niğde Bor’a dönmüş durumda. Bize sık sık Kayseri ve Ankara’dan hastane talepleri geliyor, biz de milletvekilleri olarak hemşehrilerimize buralardan yer ayarlamaya çalışıyoruz, bu konuda bizim Kayseri vekilimizin de –arkamda- çok katkısı oluyor, ona da çok teşekkür ederiz. Niğde’de yatak da bulunamıyor, hastaların tedavisiyle ilgili sıkıntımız da var ama bizim Sağlık Bakanımız vardı. Doğan Baran -Allah rahmet etsin- onun döneminde bu işler çözümlenmişti. Herhâlde Bakansız kalmak bizim Niğde’yi biraz sahipsiz bıraktı.” dedi.
Bakan  Recep Akdağ konuya ilişkin,“ Niğde’de yetişkin ve yeni doğan yataklarımızın doluluk oranı sırasıyla yüzde 61 ve 49’dur. Böyle olmasına rağmen, buralar nispeten nüfusça küçük iller olduğu için zaman zaman beklenmedik bir doluluk olabilmekte ve verilen örnekteki gibi, başka bir ile gitme ihtiyacı doğabilmektedir.” dedi.
TIP FAKÜLTESİ
Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Tıp Fakültesi durumunu da CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer komisyonda gündeme getirdi. Tıp Fakültesi ile ilgili Gürer şöyle dedi:“ Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi için 2015’te Resmî Gazete’de karar yayınlandı. Yalnız, bilgilendiğim kadarıyla Sağlık Bakanlığına ait devlet hastanesinin Bakanlıkla ortak kullanımı için bir protokol imzalanması gerekiyormuş, bir yıldır sizde bekliyormuş, Bakanlık bunu imzalamamış” . Bakan bu soruya diğer sorular gibi yazılı yanıt verileceğini ifade etti.
ESKİ HASTANE BİNASI NE OLACAK
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde eski Devlet Hastanesi binasının ne olacağını da Bakana sordu. Gürer şöyle dedi: “Niğde eski Devlet Hastanesi binası boşaltılmış ve bina kullanılamayacak, harap durumu düşmüştü. Bununla ilgili, Sayın Bakana bir soru yönelttim. Mevcut taşınmaz üzerindeki binaların tadil edilmek suretiyle İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı birimlerin bulunduğu sağlık tesisi binası olarak kullanılacağı yönünde bana bir yanıt verdi. Ancak Valilik bunun böyle olmadığını söylüyor. Kentin ortasında uyuşturucu kullananların kullandığı bir binaya dönüştü ve bu binanın camı, çerçevesi kırıldı, bir sürü de zarar verildi. Bakanlık diyor ki: Burayı biz kullanacağız. Valilik diyor ki: Biz aldık, biz kullanacağız. Ne olacaksa bir an önce bunun da gerçekleşmesini diliyoruz” Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Niğde ilindeki eski hastane binamız Valiliğe devredilmiş durumdadır. Valilik burada yeni hizmet binası yapacak. İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlık Müdürlüğü de bir hizmet bütünlüğü içinde bu binanın içinde yer alacaktır “dedi.
ULUKIŞLA DEVLET HASTANESİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Niğde Ulukışla Devlet Hastanesinin ne zaman açılacağını Bakana soru olarak yöneltti. Bakan Akdağ yanıtlayamadığı sorulara yazılı yanıt vereceğini belirtti. Ömer Fethi Gürer sorusunda şöyle dedi: “ 2014 yılında yapımına başlanan ve 550 günde açılacağı ifade edilen Niğde Ulukışla Devlet Hastanesi dokuz yüz gün geçti, açılmadı, ne zaman açılacaktır” Bakanın bu konuda yazılı yanıtı merakla bekleniyor.