Çevre illerde dahil olmak üzere yaklaşık 900 kişinin toplantılarda ilk gün Hipokrat Toplantı Salonunda Pediatri Hemşireliği Sempozyumu düzenlendi Sempozyum çerçevesinde çeşitli bilim insanları gün boyu kurs ve konferanslarla katılımcıları bilgilendirdi. Aynı gün Mithat Özsan Salonu’nun da ise  yine katılımcılara yenidoğan'da mekanik ventilasyon kursu ile çocuk acil ve yoğun bakım kursu verildi.
Etkinliklerin ikinci gününde ise 16. Çukurova Pediatri Günleri’nin açılış töreni gerçekleştirildi.  Açılış’ta ilk olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç geçmişten bu yana çocuk sağlığı alanında Fakülte ve Hastane olarak son derece önemli bir yol kat edildiğinin altını çizerek, bugün birçok alanda çok önemli hastalıklarla mücadele dildiğini ve bu toplantının yeni gelişmelerin bilinmesi açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.
Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Tanju Altunsu yaptığı konuşmada özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla bebek ölümlerinde önemli bir azalmanın yaşandığına değinerek sağlık alanındaki yenilikçi çalışmaların devam edeceğini ve bu tür toplantılarında bu çalışmalara ışık tutacağını söyledi
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Pro. Dr. Recep Tuncer’de yaptığı konuşmada özellikle çocukların sağlığı konusunda yapılan bu bilimsel toplantılara katılımların son derece değerli olduğunu konuların uzmanlarca katılımcılara aktarılmasıyla daha farklı bilgilere sahip olunabileceğine dikkati çekti.
Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise toplantılara katılımın yoğun olmasının son derece sevindirici olduğuna işaret ederek, Çukurova Üniversitesi’nin en önemli amaçlarından birinin bilime hizmet ve amaçla bir çok organizasyona destek vermek olduğunu belirterek, bu toplantılarında tamda bu amaca hizmet ettiğini dile getirdi ve katılımcılara teşekkür etti.
 Yapılan konuşmaların ardından, bir gün boyunca Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında çeşitli Akademisyenlerce katılımcılara sununlar gerçekleştirildi.