Çocuk Endokrinolojisi, Obezite ve Diyabet Uzmanı Doç. Dr. Yılmaz Kor öncülüğündeki muayenehanede çocuk sağlığı ve hastalıklarına ilişkin sağlık çözümleri Adanalı ailelerin hizmetine sunulmaya başladı.
YALNIZ BIRAKMADILAR
Ailesiyle birlikte Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, CHP 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, sağlık, iş, siyaset ve sanat dünyasından bir çok ismin katılımıyla açılış kurdelasını kesen Doç. Dr. Yılmaz Kor, katılımcılara içtenlikle teşekkür etti.


“ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAĞIZ”
Açılış töreninde konuşan Doç. Dr. Yılmaz Kor, çocuklarda boy kısalıkları, aşırı uzun boy, erken ergenlik-geç ergenlik, ergenlik bozuklukları, erken tüylenmeden, şişmanlık-zayıflık, anormal kilo kaybına, diyabet, gizli şeker, adet düzensizliği, aşırı kıllanma, insülin direncinden aşırı terlemeye, böbrek üstü bezi hastalıkları, adrenal yetmezliği, cam kemik hastalığı, kemik erimesinden vitamin eksikliği ve kemik metabolik hastalıkları ile paratiroid bezi hastalıklarına kadar bir çok alanda tedavi yöntemleriyle Adanalılara güvenilir sağlık hizmeti sunacaklarını söyledi. Doç. Dr. Yılmaz Kor, Adana’nın sağlık sektöründe önemli atılımlarla dikkat çektiğini ve bu sektöre önemli katkılar sunacaklarını vurguladı.
DOÇ. DR.  YILMAZ KOR KİMDİR?
1979 yılı Hatay doğumlu Yılmaz Kor, ilk, orta ve lise eğitimimi Hatay’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesi’nde tıp eğitimi aldı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Endokrinolojisi yan dalı ihtisasını yaptı. 2012’de Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve akabinde 2017’de Adana Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı kliniğinde çalışmaya başladı. Doçentliğini Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldı. Doç. Dr. Yılmaz Kor, çocuk endokrinolojisi yan dalı uzmanı olarak bir çok hastalığı tedavi ediyor.