25. Kuruluş Yıldönümünde yeni mezunlarını uğurlayan Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Adana Diş hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dt. Güler; “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Olaylarına Acil Önlemler Alınmalı.”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mezun öğrenciler adına dönem birincisi Adalet Kerti konuşma yaparken, Mezunlar Derneği adına ise Dernek Başkanı Ufuk Gürseli davetlilere seslendi. Öğretim üyeleri adına ise Doç. Dr. Şehnaz Yılmaz konuşurken Diş Hekimleri Odası adına Oda Başkanı Dt. Fatih Güler konuşma yaptı. Dt. Güler, sağlık çalışanlarına yapılan şiddet olaylarını hatırlatarak acil önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Toroğlu: “25 Yılda 780 Diş Hekimi Mezun Verdik.”

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu, 25 yılda 780 Diş Hekimi mezun ettiklerini belirterek, bu yıl ise 100’e yakın öğrenciyi fakültelerinden mezun etmenin gurunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Toroğlu öğrencilere seslenerek, “Yaşayacağınız kötü deneyimlere hazırlıklı olmalısınız. Bir üniversite mezunu olarak soru sorabilme, bu soruları etraflıca düşünebilme, araştırma, keşfetme ve yaratıcı olma yeteneklerine sahipsiniz. Hayatta karşınıza çıkacak bütün zorlukları da bu eğitim perspektifinde analiz ederek rasyonel ve reel düşünerek önyargılardan uzak durarak değerlendirmeniz önemlidir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kibar: “İnsan Yaşamı, Çağdaş Dünyanın En Yüce Değeridir.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştiren bir üniversitenin mensubu olarak Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşunun 25. yılının kutlandığı bu yılda, mezunların yemin ederek mesleğe adım atma törenine katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Kibar, “Geleneksel hekimliğin uygulayıcısı her ne kadar tek kişi de olsa, bu tek kişinin yetişmesinde sahne arkasında birçok birey rol almakta, adeta “küçük bir ordu” bulunmaktadır. Bu bir eğitim gönüllüleri ordusudur.” şeklinde başladığı konuşmasında idealist eğitimcilerle donanmış her diş hekimliği fakültesinin nihai amaçlarından birisinin de kaliteli sağlık hizmeti sunabilen yeterli ve yetkin hekimi yetiştirebilmek olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

“İnsan yaşamı, çağdaş dünyanın en yüce değeridir. Bu yüce değeri, uzun ve nitelikli hale getirme çabası, sağlık mesleklerinin genel karakteridir. Diş hekimleri de tüm sağlık çalışanları gibi, bu yolda emek veren üretken ve özverili kişilerdir. Sevgili Mezunlar,  Sizler, sağlığın her birey için temel bir insan hakkı olduğunu bilen;  sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde toplum yararını önceleyerek hizmet sunabilen;  hastaya ilişkin bilgileri ve hastanın tercihlerini gözetip güncel bilimsel kanıtları ve klinik yargısını kullanarak tanı ve tedavi konusunda klinik kararını verebilen;  hastaya sunduğu hekimlik hizmeti sırasında hastanın mahremiyetine, güvenliğine ve kişisel sağlık verilerinin korunmasına üst düzeyde özen gösteren; mesleki uygulamalarını insanı merkeze alarak yapan ve meslek etiğine ait değerleri içselleştirip yaşama geçiren özel hekimler olarak yetiştirildiniz.  Elbette bu, bir akademik başarıdır. Bu, tek bir hekimin yetişmesinde birer akademisyen, klinisyen, araştırmacı ve eğitimci olarak görev alan siz değerli hocalarımızın başarısıdır.  Bu başarının arka planında, Diş Hekimliği Fakültemizin çeyrek yüzyıl boyunca nitelikli, güvenli, ulaşılabilir, verimli ve sürdürülebilir bir hizmeti öncelemesi; öğrencilerini ve personelini çağdaş bilimin gerekleri doğrultusunda yetiştirmesi ve kurumsal süreçlere sahip çıkılmasını sağlaması bulunmaktadır.”

Son Tıp Etiği Dersini Alan Öğrenciler Diş Hekimi Andını Okuyarak Keplerini Havaya Fırlattı.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere son tıp etiği dersini Doç. Dr. Funda Kadıoğlu verirken, Diş Hekimliği andını ise Prof. Dr. Oğuz Yoldaş okuttu. Fakülte Dönem Birincisi Adalet Kerti’nin yaş kütüğüne adını çakmasının ardından diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.