Hipokrat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sempozyum kapsamında çeşitli kurslar ve bilimsel sunumlar teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarından birini yapan Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Özlem Dikme düzenli olarak her iki yılda bir yapılan  ve bu yıl 6. sı başlayan Çukurova Acil Tıp Günleri Sempozyumunun bugünlere başarıyla gelmesinin de büyük emeği olan Sempozyum Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep KEKEÇ e teşekkür etti. Dikme, Organizasyonların zorluğu ve önemine değinerek , düzenli olarak  devam  ettirilmesinin önemli olduğunu etkinlik sayesinde de bilgi paylaşımlarının ön plana çıktığının önemine dikkat çekti.

Daha sonra söz alan Sempozyum Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Zeynep Kekeç, İlki 2008 yılında Çukurova  Tıp Fakültesi  Mezunlar derneği , TATD ve Çukurova Acil Tıp Ana Bilim Dalı birlikteliğinde bölge genelinde yapılan ilk Acil Tıp Kongresi niteliğinde olarak başlatılan 1.Çukurova Acil Tıp Günleri sempozyumundan  bu yana geçen 12 yıl boyunca  Acil Tıp alanında önemli olan çok sayıda kurs ve sempozyum organize ettiklerini, ayrıca bu yıl 6.sı başlayan Çukurova Acil Tıp Günleri sempozyumuna ilginin çok yoğun olduğunu sempozyum kapsamında yer alacak olan Kritik Bakım USG Kursuİleri EKG Kursu ve  Acil Tıp da Kırmızı Bayraklar Kursuna ilginin çok yoğun olduğunu, kurs kapasitelerinin kısa sürede dolmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Organizasyonların ekip ve dayanışma işidir diyen Kekeç, bu bağlamda bilimsel destek veren herkese özellikle TATD USG çalışma grubu başkanı  Doç. Dr. Funda Karbek Akarca ve ekibine teşekkür etti.. Sempozyum kapsamında il dışından katılımcı ve eğitmenlerin katılımıyla ‘Bilginin Paylaşıldıkça Bilim Haline Geldiğini’ ifade eden Kekeç, verimli ve iyi bir sempozyum olması dileklerini iletti.

Açılış konuşmaları sonrası Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Ömer Taşkın’ın piyano dinletisi verdi daha sonra ise teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen bilimsel programa geçildi. Yapılan bilimsel toplantılar ve kurslar sonunda ise katılımcılara çeşitli alanlarda sertifikalar verildi.