Organizasyonda meslekte 25 ila 50. Yılını dolduran isimlere vefa örneği gösterilerek teşekkür plaketi verildi.

Her yıl bölgemizdeki farklı bir üniversite kliniği tarafından düzenlenen ve bu sene 10. Yılını kutlayan Çukurova Nöroloji Günleri  Adana Sheraton Otel’de 23-24 Ekim tarihleri arasında yapıldı.

Toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz başta olmak üzere konusunda uzman bir çok nörolog katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çukurova Nörolojik Bilimler Dernegĭ Başkanı Prof. Dr. Hacer Bozdemir Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen bu toplantının, bu sene onuncusunu gerçekleştiriyor olmanın kendilerine ayrı bir heyecan verdiğinin altını çizdi. Bozdemir bu vesile ile önemli organizasyonda böylesine değerli katılımcıları bir arada görmekten duyduğu mutluluğuda dile getirdi.

Sempozyum adına da bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Toplantı Komitesi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Meltem Demirkıran Bu yılki sempozyumda ağırlıklı olarak uygulama becerisi geliştirmeyi hedeflediklerini ve bu nedenle iki kurs düzenlediklerinin altını çizdi. Demirkıran botulinum toksin uygulama kursu ve EMG-ENG kursu olmak üzere iki kursun yanında Bu kurslarla bağlantılı olarak distoni ve nöromüsküler hastalıkların ayrıntılı olarak işleneceğine vurgu yaptı. Meltem Demirkıran ayrıca tüm yönleriyle multipl skleroz ve bir panelde de Parkinson hastalığında ileri evre tedavilerinin de tartışılacağını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından sempozyum öncesi meslekte 25 ila 50. Yılını dolduran nörologlara başta Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer isimler tarafından teşekkür plaketi verildi. Tören esnasında oldukça duygulu anlar yaşandı.

Törenin ardından sempozyumda çeşitli oturumlara geçildi ve gerek Çukurova Üniversitesi gerekse şehir dışından çeşitli üniversitelerinden gelen konunun uzmanlarınca sunumlar gerçekleştirildi.