ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana’da akıllara durgunluk veren ‘randevu işkencesi’ni Meclis gündemine taşıdı.
NORMAL MUAYENEYE 15 GÜN SONRA RANDEVU
Karakaya, Adana’da vatandaşı çileden çıkartan ‘garabet uygulama’yı soru önergesine dönüştürdü ve Meclis’e taşıdı. Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’ın cevaplandırması talebiyle yazılı soru önergesi veren Karakaya, Adana’da ağız ve diş sağlığı hizmetine erişmek için randevuların alınması sürecinde yaşanan sıkıntıların giderek arttığını, gerek ‘Alo 182’ hattı gerekse kurumsal internet sitesi üzerinden ‘normal muayene’ olmak isteyen vatandaşlar için en erken iki hafta sonraya randevu verildiğini belirtti. Karakaya, uzman doktorlar için randevu alabilme şansının ise ‘neredeyse imkânsız olduğu’ tespitini paylaştı.
UZMAN HEKİM İÇİN RANDEVU İMKANSIZ
İşte Karakaya’nın önergesinde yer verdiği tespitler:
“Özellikle uzman doktorlar için randevu oluşturmadaki sorun çok ciddi boyutlardadır. Uzman doktor randevusu için “Alo 182” hattı arandığında vatandaşlarımız kurumsal internet adresine yönlendirilmektedir. Bu adrese girildiğinde ise uzman doktorlar için sadece Cuma günleri saat 16.30’da randevu oluşturulabileceği uyarısı ile karşılaşılmaktadır. Cuma günü saat 16.30’da tüm şehir aynı anda sisteme girdiği için randevu alabilmek imkânsız hale gelmektedir.”
HER SEFERİNDE BAŞKA BİR CUMA…
Karakaya şöyle devam etti:
“Cuma günü saat 16.30’u bekleyen, bu saatte internet sitesine giren, girmeye çalışan hasta vatandaşlar, bütün randevu gün ve saatlerinin dolu olması nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadırlar. Hastalar bu sefer ‘Başka bir Cuma’ umuduyla bir hafta daha beklemektedirler. Bir hafta sonra da sonuç maalesef değişmemektedir. Adana’da bu durum, her seferinde ‘Başka bir Cuma’ umuduyla devam etmektedir.”
“EZİYETİN ÇOK ÖTESİNDE İŞKENCE”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya,
“Randevu isteyen hastaların haftada bir güne, belli bir saate mecbur bırakılması, sonunda hüsrana uğratılması ve bunun aylarca devam etmesi eziyetin çok ötesinde bir işkenceye dönüşmüştür. Adana’da diş hastalarına işkence yapılmaktadır. İvedi olarak bu sorunun çözüme kavuşturulması, diş sağlığı merkezlerinin ve uzman hekim sayılarının artırılması gerekmektedir.” dedi.
ADANA, BU SORULARIN CEVABINI İSTİYOR
MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a şu soruları yöneltti:
“Adana’daki diş sağlığı merkezi ve bu merkezlerde hizmet veren diş hekimi ve uzman diş hekimi sayıları nedir? Randevu sürecindeki mağduriyetlerin önlenmesi için hangi tedbirler alınacaktır? Diş sağlığı merkezlerinin ve uzman diş hekimi sayılarının artırılması konusunda çalışma yapılacak mıdır?”