Olay Sabah saat 06;00 sıralarında İmamoğlu Devlet Hastanesinde yaşandı. Annesine doğru düzgün bakmadığı gerekçesiyle hastane de görevli Dr. Umut Atabey’e sözlü ve fiili saldırı gerçekleştiren şahıs’a hastane personelleri müdahale ederken Doktor Atabey ise olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili Göz altına alının şahıs ifadesi alındıktan sonra tepki gösterdi.

Türk Sağlık Sen Kınama yayınladı

.Türk Sağlık-Sen İmamoğlu Devlet hastanesinde acil bölümünde görevli Dr.Umut Ataybey’e yapılan saldırıyı kınadı.

Türk Sağlık-Sen, Adana Şube Başkanı Arif Dağlı, son yıllarda sağlık çalışanlarını hedef alan bir şiddet eğiliminin ortaya çıkmasını kaygıyla izlediklerini belirterek, son İmamoğlu Devlet meydana geldiğini açıkladı.

İmamoğlu Devlet hastanesinde acil bölümünde görevli Dr.Umut Ataybey’e sözlü ve fiili saldırı yapıldığını söyleyen Dağlı, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve emeğe saygısız tutumların arttığı böyle bir ortam, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin ortadan kalkmasına yol açmaktadır. Sağlık çalışanları çok zor çalışma koşulları altında sağlık hizmeti sunmaktadır. Yaşadıkları zorluklar yetmezmiş gibi pek çok kez hasta yakınlarının saldırısına uğramaktadırlar. Adana, İlimizdeki çeşitli sağlık kuruluşlarında başta hastaneler olmak üzere pek çok kez bu tarz saldırı olayları yaşanmıştır. Hiç kimsenin ama hiç kimsenin fedakarca görev yapan, hayatını ortaya koyan hekim ve sağlık çalışanlarına sözlü ya da fiili saldırıda bulunmaya hakkı yoktur. Bunu yapanları şiddetle kınıyor ve uyarıyoruz. Sağlık hizmetinin verimli sunumu için yer ve çalışma koşulları gözetmeksizin fedakarca çalışma yürüten sağlık çalışanlarının hedef alındığı busaldırıyı şiddetle kınıyor, bir daha tekrarlanmaması umuduyla yetkilileri gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz" dedi.