Ö. MÜRSEL YALBUZDAĞ, “ECZACILAR YENİ ÜRÜNLERLE BULUŞTURULUYOR”

Hem halkın hemde eczacıların sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine bilgilerini tazelemek, yaşanmış tecrübelerden yararlanmalarını sağlamak için düzenledikleri etkinlik hakkında bilgi veren Adana Eczacı Odası(ADEO) Genel Sekreteri Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Dördüncüsünü düzenlediğimiz Güneyde Eczacılık Buluşması etkinliğimize yoğun katılım bizleri memnun etmiştir. Adanamızın tanıtımına ciddi katkı sağladığımız gibi eczacı meslektaşlarımız ilaç, dermokozmetik medikal firmalarıyla buluşturuldu. Yeni ürünler tanıtıldı. Sektördeki yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olundu. İki gün süren söyleşiler ile biz eczacıları bekleyen tehlikelerin neler olduğunun irdelenmesinin yanında diğer ülke eczacılarının uğraştığı ama ülkemizde yeni gündeme gelmeye başlayan spor eczacılığı ve sporcu beslenmeleri konularına açıklık getirildi. Eczane işletmeciliğinde işveren-işçi arasındaki iş hukuku konuya hakim avukat tarafından anlatıldı. Bu tip etkinliklerle eczacılarımız yeni ürünlerle buluşturulmaktadır. Danışman Eczacı kimliğimiz geliştikçe hastalarımıza daha iyi hizmet verebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

DİLARA KOÇAK, “GÜLÜMSEMEYİ UNUTMAYIN”

Kişinin en rahat hissettiği sürdürülebilkir programın en başarılı diyet olduğunu vurgulayan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, şişmanlığın nedenlerinin genetik, enerji alımı ve harcamasındaki dengesizlik, fiziksel aktivite yetersizliği, yemek alışkanlıkları ile hormonal problemler olduğunu söyledi.

Doğru beslenmenin kişinin bizzat kendisi için planlanmış olması gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Koçak, programın kişinin sevdiği yiyecekleri içeriyor olması, her besinden yenmesine müsade ediyor olması, ömür boyu uygulayabilecek olması, önerilen besinlerin alış veriş yaptığınız marketlerde bulunuyor olmalı, bütçenize uygun olmalı ve size ne vaad ettiği açık olmalıdır dedi. Koçak, aktif bir yaşam ve egzersizin insanlara sağlıklı ve güçlü kemikler sağladığını, kas tonusunu koruduğunu, kansere karşı koruduğunu, kan basıncını düzenlediğini, kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu, kötü kolesterolü azaltıp, iyi kolesterolü arttırdığını, iştahı kontrol etmeye yardımcı olduğunu, daha güçlü konsantrasyon sağladığını, psikolojik açıdan mutluluk verdiğini ve kilo kontrolüne yardımcı olduğunu söyleyerek hiçbir besinin tek başına mucizevi bir özelliğe sahip olmadığı gibi suçlu da olmadığının hatırlanmasını ve gülümsemenin unutulmamasını istedi.

HEDİYE ÇEKİLİŞİ YAPILDI

Sunumun ardından yapılan çekiliş sonucu katılımcı konuklara Sifar’dan Pharmagora Paris 2016 Uluslararası Eczacılık Fuarına katılım hediyesi, Selçuk Ecza Deposundan 3 gün 3 gece Antalya Phaselis Rose Otelde konaklama hediyesi, Adana Sheraton Otelde Brunch ve konaklama hediyesi ile Benev, Lierac Phyt, Darphın ve Botanik firmaları özel ödülü verildi.