Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bir gazete de yaptığı açıklama karşısında çok üzüldüklerini belirten Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, yaptığı yazılı açıklamada “Son yıllarda maalesef ülkemizde akıl dışı, toplumsal temayül dışı olaylar gerçekleşmekte ve değerlerimiz alt üst edilmektedir” dedi.

AÇIKLAMA HEKİMLERİ ÜZDÜ

Dt. Yaman, “Akıl dışı olaylara bir yenisi eklenmiş ve Sayın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir bilim insanından beklenmeyecek açıklaması toplumun her kesiminde şaşkınlığa neden olmuştur. Bunun ötesinde Sayın Bakan açıklamasında bugün tüm ülke gündemini belirleyen büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalı ile ilgili ya da kendi deyimleri ile paralel yapıları ile ilgili konuşurken, çürük dişten ve dişhekiminden bahsetmesi bizleri ziyadesi ile üzmüştür” diye konuştu.

 

DİŞ ÇEKİMİ, ÇABUK VE BAŞVURULAN BİR YÖNTEM DEĞİLDİR

Oda Başkanı Dt. Hasan Yaman, “Sayın Bakan bilmelidir ki; Dişhekimliği alanında ki büyük gelişmeler ile diş çekimi çabuk ve başvurulan bir yöntem değildir. Ayrıca dişhekimleri kimseyi öldürmez. Ama Sahte Dişhekimleri yaptıkları yanlış işlerle öldürebilir. Maalesef ülkemizde hala çok sayıda sahte dişhekimi var ve bakanlık bunları kapatamamaktadır. Buradan Sayın Sağlık Bakanına Dişhekimleri adına şunları söylemek isteriz; Sayın Bakanım; her türlü yolsuzluğun ve rüşvetin üzerinin örtülmeye çalışıldığı yolsuzluktan kurtulma haftasında bu işlere kendi işinde gücünde olan dişhekimleri ile mecazi örnek vermek bir tıp adamı olarak sizce ne kadar etiktir? Ayrıca dişhekimlerinin kolunda 700 bin liralık saat, evlerinde kasa ve para sayma makinaları yoktur.  Sayın Bakanım; siz bir hekimsiniz Sağlık Bakanısınız, hekimler ve dişhekimleri sizden böyle çetrefilli işler yerine; sağlık mensuplarının sorunları ile gerçekten ilgilenmenizi beklemektedir. Daha 2 gün önce Ankara’da Sağlık Bakanlığının önünde 26 Dişhekimleri Odası Başkanı ve TDB Genel Başkanını buz gibi havada 40 dakika dışarıda bekletmeniz hangi etik değerlerin ya da devlet geleneğinin ürünüdür” şeklinde konuştu.

 

BİZİ ŞAŞIRTMAYIN, TİTREYİP KENDİNİZE DÖNÜN

Dt. Yaman, “Şunu ifade etmek isterim ki Türk halkı eğitimli, kültür düzeyi yüksek insanların siyasette ve devlet yönetiminde olmasını hep desteklemiştir. Hele bu kişi bir hekimse, destek çok daha fazladır. Bir hekim olarak sizden yani Sağlık Bakanımızdan beklentimiz bu nedenle çok fazladır. Lütfen bizi şaşırtmayın ve titreyip kendinize dönün” dedi.