Adana Diş Hekimleri Odası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği ‘Estetikte Güncel Yaklaşımlar’ etkinliğine konuşmacı olarak “Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gül Fennibilek katıldı.

“%8 ORANINDA KIZ ÇOCUĞU İLKOKULA GİTMİYOR”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün neden kutlandığına dair bilgi veren “Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. Ve halen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Oda olarak bizler farklı meslek guruplarından kadın konuşmacılarımızı meslektaşlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Ülkemizde 12 yıl temel eğitim zorunlu olduğu halde kız çocuklarında ilkokula başlama oranı %92’dir. Demekki hala %8 oranda kızçocuğu ilkokula gitmiyor. Ortaokula devam etme oranı %80. Demekki her beş kızçocuğundan bir tanesi ortaokula gitmiyor. Lisyei bitirme oranı ise %60’lara kadar düşüyor. Sevindirici olan durum ise üniversitede okuyan kız oranı erkek oranını sayı olarak geçmiştir. Türk Diş Hekimleri Birliği profiline baktığımızda da %50 kadın, %50 erkek oranıyla eşitiz. Mesleğimiz giderek kadın mesleği haline dönüyor.” Diye konuştu.

KADIN HEKİMLERE ZEYTİN FİDANI VERİLDİ

Tıp doktorluğu, estetisyenlik, yaşam koçluğu, baterist, solist, pilates eğitmenliği, pole dansı gibi birçok niteliği bünyesinde barındıran ve 16 yıldır medikal estetik hekimliği yapan Dr. Gül Fennibilek, dişhekimlerine ‘Estetikte Güncel Yaklaşımlar’ konu başlığıyla  ip askı çeşitleri ve yeni nesil cilt bakımı hakkında önemli bilgiler verdi.

Birçok televizyon programına konuk olarak katılmış olan Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gül Fennibilek, İp Askı yöntemi uygulanan hastalarda hiç ağrı olmadığını, yüz ovalinin toparlandığını, cilt kalitesinin ve sıklığının arttığını, yara izi oluşmadığını, ağrısız olduğunu, yapılan işlemin 10-15 günde tam oturduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Dt Fatih Güler ve Dt. Müjde Doğan, Dr. Gül Fennibilek’e teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

Etkinliği katılan tüm kadın diş hekimlerine zeytin fidanı hediye edildi.