FARKLI ÜNİVERSİTELERDEN ÖĞRENCİLER ADANA’YI TANIYACAK

Sempozyuma Türkiye' nin 29 dişhekimliği fakültesi ve Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nden yaklaşık 400 dişhekimliği öğrencisinin katılacağı bildirilen Ulusal Sempozyuma ev sahipliği yapan Adana Diş Hekimleri Odası Öğrenci Komisyonu Üyeleri Sıdıka Küçükoğlu, Reza Soleımanı, Bahriye Nur Öztoprak ve Melek Şükran Uyanık, sempozyumun bilimsel ayağının Çukurova Üniversitesi Mithat Özsen Amfisi'nde gerçekleşeceğini, Dişhekimliği mesleğini ilgilendiren önemli ve güncel konulardan oluşan bilimsel programın dolu dolu olduğunu söylediler.

 

AKADEMİSYENLER BİLGİ AKTARACAK

Türkiye’nin değişik illerinden ve Kıbrıs’tan gelecek öğrencileri ağırlama ve sempozyum sonrasında tüm öğrencilerin donanım kazanmış olmaları konusunda hassasiyetle durduklarını belirten Adana Diş Hekimleri Odası Öğrenci Komisyonu Üyeleri Sıdıka Küçükoğlu, Reza Soleımanı, Bahriye Nur Öztoprak ve Melek Şükran Uyanık, “Bilimsel Sempozyumumuzda ÇÜ. Dişhekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Öztunç,  Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emre Benlidayı, ÇÜ. Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Köksal, ÇÜ. Dişhekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Oğuz Yoldaş, ÇÜ. Dişhekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalından Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Gülay Kadıoğlu, ÇÜ. Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalından Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdanur Uçar ile ÇÜ. Dişhekimliği Fakültesi Öğrencisi Stajyer Dişhekimi Reza Soleimani, Uluslararası Öğrenci Değişim Programı Ulusal Temsilcisi Vekili Nuri Ünal ve Uluslararası Dental Araştırma Programı Ulusal Temsilcisi Görkem Şengün konuşmacı olarak katılacaktır. Dental Fotoğrafçılık konusunda Dt. Adem Can Karaçor, Sosyal konuşmacı olarak Dt. Serdar Sıralar Stand up gösterisi yapıp, kendi kitabını imzalayarak katılımcı öğrencilere hediye edecektir” diye ifade ettiler.

 

SEMİNER 2 GÜN SÜRECEK

2 gün sürecek seminerde “CBCT ve İmplant”, “Bifosfanat Kullanımına Bağlı Çene Osteonekrozunda Tanı ve Tedavi Yöntemleri”, “Dişhekimliğinde Çapraz Enfeksiyonlar”, “Endodontik Tedavilerde Yapılan Hatalar ve Çözümleri”, “Etik: Dişhekimliğinde Vicdan ve Empati”, “CAD/CAM mi? Lazer Sinterizasyon mu?”, TDB Öğrenci Kolu Komisyon Çalışmaları” konuları ele alınacak. Adana İnci Otelinde düzenlenecek Gala Yemeği ile Dişhekimliği Uzmanlık Sınavı(DUS) kitapları, dişhekimliği malzemeleri ve çanta gibi hediyeler verilmesinin ardından Adana dışından gelen öğrencilere Adana Turu yaptırılacaktır. Ulusal Sempozyumumuza katkı veren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar'a, Dekanımız Prof. Dr. Serdar Toroğlu' na, TDB Merkezi Yönetim Kurulu'na ve Adana Dişhekimleri Odası Başkanımız Dt. Hasan Yaman’a çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.