Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Çukurova Şube Başkanı Dr. Obengül Ejder, toplumda cinsellik kelimesinin seksle eş anlamlı olarak algılanmasının yanlış olduğunu dile getirerek, “Cinsellik sadece seks demek değildir, cinsellik sevginin paylaşılmasıdır.” dedi.

Magazin programları ve dizilerde cinselliğin ve çıplaklığın fazlaca kullanıldığını belirten Dr. Ejder, “Toplumumuzca cinselliğin normal ve doğal olarak görülmesi ve çocukların da cinselliği normal bir olgu olarak algılayarak büyütülmesi için cinselliğin TV programlarında ve dizilerde yer alması mutlaka gereklidir. Ancak bunun dozu çok önemlidir.” diyerek, cinselliğin sevgi dolu yönünün yansıtılmasının toplumun ruh sağlığını olumlu etkileyeceğine dikkat çekti. Dr. Ejder, “Ancak pornografi ve cinselliğin içerisinde şiddet ögelerinin kullanılmasına kesinlikle karşıyız.” dedi.

Cinsel Eğitim Evde Başlar

Öncelikle anne-babaların kendilerinin cinselliği doğal olarak kabul etmeleri ve ev hayatı içerisinde çocuklarına da bunu yansıtmaları gerektiğini belirten Dr. Ejder, “Aile içinde anne-babasının birbirine sevgisini ifade ettiğini gören bir çocuk hem cinselliği normal olarak algılayacak hem de ileride daha sağlıklı ilişkiler kurabilecektir. Çünkü cinsel eğitim evde başlar. Ayrıca yine birlikte televizyon izlerken cinsellikle ilgili bir sahne çıktığında hemen kanal değiştirilir, oysaki bu da çocuğun cinselliği kötü ve olumsuz bir şey olarak algılamasına ve daha çok merak ederek yanlış yollara sapmasına yol açabilir.’’ şeklinde konuştu.

Anaokulundan İtibaren Cinsel Eğitim Verilmeli.

Anaokulundan itibaren cinsel eğitimin verilmesi, ergenlik ve evlilik öncesi cinsel danışmalık ve rehberlik hizmetlerinin ve anne-baba ve eş eğitimlerinin yasal bir zorunluluk olarak kabul edilmesinin gerekliliğini vurgulayan Terapist Dr. Ejder, “Cinsel eğitime ne kadar erken yaşta başlarsa o kadar iyi olur. Kişi böylece ileride karşı cinsle sağlıklı ilişkiler kurar ve sağlıklı bir aile ve evlilik yaşantısı olur.” ifadesini kullandı.