HEKİMLER YALNIZLAŞTIRILIP, UZAKLAŞTIRILIYOR
Adana Tabip Odası olarak meslektaş ve ailelerine Baro tesislerinde kahvaltı düzenleyerek bir parça nefes alabildiklerini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, burada yaptığı konuşmada “Hekimler her geçen gün yoğun ve zor koşullarda çalışmaktadır. Bu yoğunluk biz hekimleri yalnızlaştırdığı gibi birbirimizden uzaklaştırdığınıda görüyoruz. Bu kahvaltı ile yoğun çalışma temposundan dolayı bir araya gelemeyen hekimleri bu tip etkinliklerle bir araya getirmeyi amaçladık. Yoğun katılımınız ne kadar isabetli bir karar verdiğimizin göstergesidir. Uzun süredir bir birini göremeyen arkadaşlarım güzel havada güzel sohbetlerle günün tadını çıkardı. Ailelere yeni katılan bebekler sevildi. Kısa sürelide olsa stresten uzaklaşıldı. Kahvaltı ve benzeri etkinliklerimizi yoktan var ederek sürdüreceğiz. Katılan tüm hekim arkadaşlarım ve ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum”
 
ŞİDDETE KARŞI CAYDIRICI ÖNLEMLER ALINMALI
En büyük sorunlarının hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik olan psikolojik ve fiziksel şiddet olduğunu belirten Başkan Doç. Dr. Ökten, “Giderek artan yoğun iş temposu, polikliniklerde giderek artan hasta sayıları, ameliyat sayılarının yanında canlarımıza kastedilmesi dayanılmayacak hale gelmiştir. Bu gidişe mutlaka son verilmelidir. Caydırıcı önlemler mutlaka alınmalıdır”
 
İNŞA EDİLECEK YENİ BİNA HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Tabip Odasının yeni yeri için alınan arsa ve üzerine yapılacak inşaat hakkında da bilgi veren Başkan Doç. Dr. Ökten, ayrıca Adana Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu girişimiyle  Çukurova Belediyesi tarafından CarrefourSA civarında verilecek arsaya yapılacak olan Emekli Hekimler Dinlenme Evi ve Sosyal tesisleri hakkında da bilgi verdi.  Konuşmanın ardından Adana Tabip Odası Yönetimi hekim ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.