Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde geleneksel olarak düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme’’ töreni Hippokrat Konferans Salonu’nda yapıldı. Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Akademisyenler,  öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, öğrencilerine 1 buçuk milyon akranlarını geride bırakarak Çukurova Tıp’lı olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, ÇÜ Tıp Fakültesi’ne girmeyi hak kazanan öğrencileri ve onları yetiştiren ailelerini kutladığını belirtti.

 

“Biz Mozaik Değil, Ebruliyiz.”

Dekan Prof. Dr. Özcengiz öğrencilere seslenerek; “Biz bir mozaik değiliz, mozaik ayrı ayrıdır. Biz ebruliyiz gençler. Ebruli olmanın tadını çıkartarak bu topluma, insanlara, insanlığa olan borcumuzu ödeyerek 6 yılı geçirip hayata hazırlanarak, insanlık için çalışmak zorundasınız” dedi.

 

“Sağlıklı Yaşatmak Doğru Tedaviden Daha Önemlidir.”

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise konuşmasında Tıp Fakülteli olmanın özverili olmayı gerektirdiğini söyleyerek, bu yıl Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerin bu başarıyı yakaladıklarını belirtti. Prof. Dr. Fenercioğlu, “İnsanların sağlıklı yaşatılmaları doğru tedavi edilmelerinden daha önemlidir. Dolayısıyla sağlıklı kalmak hepimizin ilk amacı olmalı ve bunun içinde hepimizin elinden gelen gayreti göstermesi gerekir.” diye konuştu.

 

Dereceye Giren Öğrenciler Başarı Belgesi Aldı

Konuşmaların ardından Dönem 1 başarı sıralamasına girmeye hak kazanan öğrencilere başarı belgelerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Dönem 2 başarı sıralamasında ilk üçe giren öğrencilere Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Dönem 3 başarı sıralamasında ilk üçe giren öğrencilere ise başarı belgelerini Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tuncer verdi. Dereceye giren ve onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere fakülte öğretim üyelerinin belgelerini vermesinin ardından ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri mini bir dinleti sundu. 

 

Akademisyenler Doktor Adaylarına Beyaz Önlüklerini Giydirdi

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin sahneye davet edilmesiyle, Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atan doktor adayları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz liderliğinde ‘Beyaz Önlük Andı’nı okudu. Tören,  Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mülkiye Kasap’ın ilk dersi vermesiyle sona erdi.