Polis ekipleri tarafından zor kullanılarak gözaltına alınan baba İlhan Yüksel ile Ömer Argındoğan, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.
Adana-Osmaniye Tabip Odası Hukuk Bürosu tarafından  takip edilen dava 28 Mart 2013 tarihinde sonuçlandı. T.C. Adana 14. Asliye Ceza Mahkemelerin de görülen ve 7 celsede tamamlanan   davada karar gereği sanık İlhan Yüksel toplam 9,5 yıl mahkûmiyet ve döner bıçağı ile saldıran sanık Ömer Argındoğan toplam 11 yıl mahkûmiyet ile 1000 TL adli para cezası aldı. Cezalar ertelenmedi. Cezalar huzurda hakaret, nitelikli tehdit, kamu görevlisine etkin direnme, kamu malına zarar vermek ve ruhsatsız kesici alet taşımak nedenleriyle verildi.

 

ŞİDDET UYGULAYANA CEZALAR GECİKTİRİLMEMELİ
Saldırganların aldığı cezanın kesinleşmesi üzerine açıklama yapan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Uzun süredir gerek hukuki zeminde gerekse gerçekleştirilen etkinliklerle tüm sağlık kurumlarında şiddetin son bulması, hekimler ve sağlık çalışanları ile hastalar arasındaki güven ve saygı ortamının yeniden tesis edilmesi için mücadele yürüten Odamız tüm dava süresince Dr. Perihan Yasemin Canöz’ün yanında oldu. Bugüne kadar sağlık kurumlarında dozu artan şiddete karşı önlem alınması için talepte bulunduğumuzda Sağlık Bakanlığı önümüze hep halkın memnuniyet istatistiğini koydu. Şiddetin ne boyutta olduğunu anlamaları için ne yazık ki bir meslektaşımızın katledilmesi gerekiyormuş" diyerek bu kararın son derece önemli  olduğunu belirtti.

 

MAHKEME ÖNEMLİ KARAR ALDI

Dr. Ökten,”Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara karşı açılan davalarda genellikle verilen cezaların ertelenerek uygulanmadığı günümüzde, mahkeme bu sefer önemli olabilecek şiddeti gerçek anlamda cezalandıran ve caydırıcı olabilecek bir karar aldı. Ancak böyle birçok dava var. Bu davalarda verilen cezalar  her zaman caydırıcı nitelikte olmuyor. Dolayısıyla Türk Tabipleri Birliği ve Adana-Osmaniye  Tabip Odası olarak ısrarla talep ettiğimiz hekimlik mesleğine ve sağlık hizmeti sunumuna doğrudan ya da dolaylı her türlü müdahaleyi ceza kapsamına alan, dolayısıyla şiddet uygulayanlara ve buna olanak sağlayanlara uygulanacak cezaları tanımlayan ve arttıran Türk Ceza Kanunu’na eklenecek maddenin geciktirilmeden yasalaştırılmasıdır" dedi.