Eğitimin ve sağlık hizmetinin eşit ve ücretsiz olması gerektiğini söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Haklı taleplerin hepsinin yanında yer alırız. Yapı olarak’ta bireysel olarak’ta biz bunu istiyoruz. Haklı taleplerinizin sonuna kadar yanınızdayız. Beyaz yürüyüşünüze seve seve katılacağım” dedi.

 MUNGAN, “ADANA TARİHİNDE AZ BULUNAN BİR HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRDİNİZ”

14 Mart’ta yapılacak Beyaz Yürüyüş davetinde yürekten teşekkürlerini de sıralayan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “Bulunduğunuz yere, verdiğiniz sözlere önem veren güçlü bir belediye başkanısınız. Sosyal olaylara, insane hayatına, çocuklara, kadınlara çok önem verdiğiniz ve Fetilketonüri’li çocukların yaşamlarını kurtaracak özel diyet ekmek fırın sözünü sonuna kadar çok ciddi takip ettiğiniz için size yürekten teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda  Türkan ve Fazilet Hanımada özel teşekkür ediyoruz. Fenilketonürili çocuklar için çok önemli bir hizmeti Adana tarihinde az bulunur şekilde üniversite, özel sektör ve belediye işbirliği ile gerçekleştirmiş olduk. Hasta çocuklara sahip çıktığınız gibi 14 Mart’ta, kaliteli, eşit, ücretsiz sağlık hakkı ve şiddetin içinde olmadığı bir sağlık sistemi için “hekimler ve halk el ele sağlıklı bir geleceğe” sloganıyla yapacağımız BeyazYürüyüşümüze de katılacak olmanız biz hekimlere de sahip çıktığınızı göstermektedir. Bu anlamda da çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KARALAR, “HEKİMLER DAHA ÇOK MOTİVE VE MORALİZE EDİLMELİDİR”

Hekimlerin daha çok motive ve moralize edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen başkan Karalar, “Son yıllarda ülkeyi yönetme biçimi meslekleri de aşağıladı. Öğretmen mesleğini aşağılayan, doktor mesleğini aşağılayan bir yapı var. Bu da halka olumsuz yansıyor. İnsan hayatını koruyan, eğiten bu saygın meslekler elbette korunmalıdır" dedi.