Dr. Reha Çetin Yurdaer, “İlkyardım; insanlar öldükten sonra, kalbi durduktan sonra, ya da bir kazanın ardından verilen sağlık desteği olarak algılanır. Elbette bu önemlidir fakat bir de insanlar hastalanmadan, yaşamları zora girmeden, fiziksel ve ruhsal dengeleri bozulmadan, onların hayata pozitif bakmalarını sağlayacak bir ilkyardım şekli vardır ve bu da en azından ilki kadar önemlidir” dedi.

KALBİMİZİN YÜZDE KAÇINI KULLANIYORUZ

Dr. Reha Çetin Yurdaer, “İnsan beyninin yüzde kaçının kullanıldığıyla ilgili araştırmalar yapılır sürekli. En az bunun kadar önemli olan bir şey daha vardır ki, o da; insanların kalplerinin yüzde kaçını kullandığıdır. İnsanın etrafına değer katması önemlidir. Başkalarının düşüncelerine, haklarına ne denli değer verdiğimiz çok önemlidir. İnsan mutlu olursa aile mutlu olur, aile mutlu olursa toplum mutlu olur” diye konuştu.

KUSURLARDAN KAZANIM ELDE EDERİZ

Egodan, bencillikten uzak durulması, doğru ve basit yaşanması halinde, insanlığın sürekli aradığı, fakat aslında çok yakınında olan mutluluğun daha kolay yakalanılacağını belirten Dr. Yurdaer, şöyle devam etti: “Doğum ve ölüm arasında elde ettiğimiz ne varsa bırakıp gidiyoruz. İnsanları arkamızdan tebüssüm ettirebiliyorsak ne mutlu bize. Güzellikler yaratıp tamamlamışsak ömrümüzü, insanlar bizi iyi hatırlar. Hayatın da en büyük karı budur. Gülün, tebüssüm edin, kusurlardan kazanım sağlayın. Her kusurun bize getirisi, kazancı vardır aslında. Böyle görmeyi başardığımızda mutluluk kendiliğinden serilmez mi ömrümüzün önüne?”